Главнокомандващият на Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни обобщи, че

...
Главнокомандващият на Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни обобщи, че
Коментари Харесай

Най-малко шестима загинали след руската ракетна атака

Главнокомандващият на Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни заключи, че Русия е изстреляла 81 ракети и дронове по Украйна през нощта . Оказва се, че това е един от най -масивните обстрели през последните седмици , осведоми Руската работа на Би Би Си..

От 48 ракети украинската противовъздушна защита е свалила 34, а осем управляеми ракети " не са достигнали задачата си ". От осем дрона камикадзе четири са били свалени.

Сред ракетите, които са били употребявани има такива от моделите С-300, X-22, " Калибър " и " Кинжал " .
 Ракети и дронове летят по цяла Украйна
Ракети и дронове летят по цяла Украйна

Отново утринна офанзива на съветската войска

Петима души починаха в Золочевския регион на Лвовска област , откакто ракета удари жилищния бранш, заяви губернаторът на региона Максим Козицки в своя канал в " Телеграм ".

Според него, измежду починалите има две дами и двама мъже, които са били в домовете си. Спасителите не престават да разчистват руините, като под тях може да има още хора , написа Козицки.

Губернаторът на Днепропетровска област , Сергей Лисак, написа, че след нощния удар, един човек е умрял, а двама са ранени.

В Голосевски регион на Киев ракети са блъснали оборудване на енергийната инфраструктура, съобщи губернаторът на град Киев Сергей Попко. Той декларира, че по града са изстреляни ракети " Кинжал " , които са развалили сериозна инфраструктура.

" Благодарение на работата на нашата противовъздушна защита крилати ракети идронове в столицата не бяха позволени . Но, за жалост, аеробалистична ракета " Кинжал " попадна в инфраструктурния обект ", цитира УНИАН думите на Попко.

В столицата на Украйна още веднъж има спирания на електроснабдяването . Аварийните изключвания не разрешават отоплението на 40% от потребителите в Киев, оповестява градската администрация. В допълнение, съгласно отчета на ВиК предприятието " Киевводоканал ", водоснабдяване може краткотрайно да отсъства на горните етажи на високите здания - заради спад на налягането в мрежата.

Сутринта в Киев бяха чути детонации в няколко региона. Кметът Виталий Кличко заяви, че колите в двора на една от жилищните здания са се запалили, а на двама потърпевши е била оказана помощ на място.
 Запорожката АЕЦ още веднъж остана без ток
Запорожката АЕЦ още веднъж остана без ток

Тя още веднъж мина на дизелови генератори

Ръководителят на Одеската регионална военна администрация Максим Марченко оповестява, че " има ракетни попадения в енергийната инфраструктура на района, а също и вреди по жилищни здания ". По думите му няма потърпевши. В района са въведени ограничавания в електроснабдяването.

Кметът на Харков Игор Терехов също писа, че " енергийната инфраструктура е атакувана " и че " в няколко региона на Харков има проблеми с осветлението ".

Непосредствено след публикуването на тази обява ръководителят на Харковска област Олег Синехубов даде спомагателни детайлности: 15 удара са засегнали сериозна инфраструктура, има и удар по частна жилищна постройка в региона .

В Сумска област са чути и звуци, присъщи за иранските безпилотни самолети Shahed 136, оповестяват украинските медии.

Губернаторът на южната Одеска област Максим Марченко също заяви за удари в Одеса, като съобщи, че са наранени енергийни уреди и жилищни здания.

За детонации се оповестява и в градовете Днепър, Луцк и Ровно .

Удари са нанесени и по Николаевска област, където има попадение в жилищен дом, както и по Черкаската община , където електрозахранването е изключено превантивно. Ракети летят и по Хмелницки .

След съветски удар с безпилотни самолети множеството поданици на Житомир са без ток и вода . Според кмета на града Серхий Сухомлин по предварителна информация няма потърпевши хора. Електрическият превоз краткотрайно не работи, а градът възнамерява да ограничи потреблението на електрическа енергия. Ще бъдат употребявани генератори в обектите от сериозната инфраструктура.
 Пентагонът – спънка в Хага да влязат съветските военни закононарушения в Украйна
Пентагонът – спънка в Хага да влязат съветските военни закононарушения в Украйна

Съединени американски щати поддържат позицията, че жителите на страни, които не са страни по контракта не би трябвало да бъдат подсъдими на МНС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР