Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна – Валерий Залужний, съобщи

...
Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна – Валерий Залужний, съобщи
Коментари Харесай

Зеленски се срещна със Залужний: Ще последва ли заповед за уволнението му?

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна – Валерий Залужний, заяви в канала си в Телеграм, че се е срещнал и е разговарял с президента Володимир Зеленски.

„ В първите сложни дни на войната ние се изправихме против лицемерен и мощен зложелател. Стояхме дружно. Нашата борба продължава и през днешния ден, само че се трансформира всекидневно. Задачите през 2022 година бяха разнообразни от тези през 2024 година Следователно всеки би трябвало да се промени и да се приспособява към новите действителности. Трябва да победим дружно ”, написа той в канала си в обществената мрежа.

Той има съществена заслуга за защитата на Киев в първите дни на войната и в контраофанзивите по-късно

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна разказва срещата си с президента Зеленски като „ значима и сериозна “, на която е взето решение за нуждата от смяна на тактиките.

Залужний благодари на всички, които са били към него – на екипа на Генералния щаб, на Министерството на защитата и на президента Зеленски.

Такива клюки се появиха след изказвания на политици и публицисти

„ Гордея се с всички във въоръжените сили на Украйна, които защитаваха и не престават да пазят бъдещето на нашите деца. Всички бойци, сержанти и офицери. Прекланям глава пред всеки, който даде живота си за Украйна и за свободата на родината. Ние помним и ще отмъстим. Украинците несъмнено ще завоюват “, написа още главнокомандващият.

Малко по-късно Володимир Зеленски също разгласява известие за срещата. „ Благодарих на военачалник Валерий Залужний за двете години, в които защитаваше Украйна. Обсъдихме от какъв тип обновяване се нуждаят въоръжените сили на Украйна. Обсъдихме също по този начин кой може да бъде в обновеното управление на армията. Тази актуализация би трябвало да се направи тъкмо в този момент “, написа той.

В същото време бяха отправени рецензии в Киев от главнокомандващия украинската войска

Президентът Зеленски отбелязва също по този начин, че е поканил Залужний да продължи да е „ част от тима на Украйна “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР