Главнокомандващият на украинската армия Валерий Залужни обаче изрази опасения, че

...
Главнокомандващият на украинската армия Валерий Залужни обаче изрази опасения, че
Коментари Харесай

Зеленски очаква решения от Америка, а финансовата подкрепа на ЕС била ясен сигнал за Москва

Главнокомандващият на украинската войска Валерий Залужни обаче изрази опасения, че Киев може да е заставен да приспособява военната си тактика заради намаляването на задграничната помощ
Одобрението на Европейски Съюз за отпущането на основно значима финансова помощ за Украйна е " явен сигнал " за Москва, чакаме решения от Америка, сподели нощес във вечерното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски, съобщи Ройтерс.

" Това е явен сигнал за Москва, че Европа ще бъде твърда и не може да бъде сломена от никакви разрушителни талази, основани от Кремъл ", съобщи Зеленски.

" В същото време това е явен сигнал през Атлантика, сигнал, че Европа поема своите отговорности. Отговорности по сигурността. Големи отговорности. Очакваме решения от Америка ", добави украинският президент.

Главнокомандващият на украинската войска Валерий Залужни обаче изрази опасения, че Киев може да е заставен да приспособява военната си тактика заради намаляването на задграничната помощ.

" Трябва да се борим с намаляването на военната поддръжка от страна на основни съдружници, които се борят със личното си политическо напрежение ", споделя Залужний в изявление за американски медии.

Лидерите на Европейски Съюз преодоляха дългогодишната опозиция на Унгария и договориха следващия пакет от помощи за Украйна, само че поддръжката на Вашингтон към момента е под въпрос заради битките в Конгреса.

Германският канцлер Олаф Шолц през вчерашния ден съобщи, че е удовлетворен от първичните реакции на други страни членки на Европейски Съюз във връзка на неговата самодейност за по-големи оръжейни доставки за Украйна, съобщи ДПА.

След изключителната среща на върха на евролидерите в Брюксел Шолц сподели, че полемиката е била " доста сериозна ", тъкмо както той се е надявал, и в този момент доста от тях щели да преразгледат вноските си.

" И аз също получих противоположна информация, че това се случва ", сподели немският водач.

Въпреки това Шолц акцентира, че бързината е от решаващо значение.

" Трябва да стигнем относително рано тази година до заключението, че двустранната поддръжка за защитата на Украйна също ще бъде засилена ", сподели немският канцлер. " Това би трябвало да бъде посланието, което се изпраща от Европейски Съюз ", добави Шолц.

Германия е най-големият след Съединени американски щати снабдител на оръжие за Украйна. През тази година в немския федерален бюджет са планувани над 7 милиарда евро (7,6 милиарда долара) за оръжейни доставки за Киев.

Шолц се оплака също, че останалите сътрудници от Европейски Съюз са прекомерно внимателни в уговорките си. Това се отнася основно за стопански мощни страни като Франция, Италия и Испания, отбелязва ДПА.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР