Главният заподозрян за пожара в Кресненското дефиле е 30-годишен наемник

...
Главният заподозрян за пожара в Кресненското дефиле е 30-годишен наемник
Коментари Харесай

Кравар причинил пожара в Кресненското дефиле

Главният обвинен за пожара в Кресненското дефиле е 30-годишен наемник кравар от гр. Симитли. В момента той е арестуван от полицията за 72 часа.

По време на паша краварят хвърля своя фас в тревата. Така пламва огън, който мъжът се опитал да загаси самичък, само че откакто вижда, че няма да успее се обажда на кмета на село Брежани Благой Стефанов, с цел да му каже, че гори пожар, съобщи БГНЕС.

В началото обвиненият К. Митев е давал спорни показания пред органите на реда, само че след това си признал за стореното. 

По тялото и облеклата на Митев има следи от пожар. Ако виновността му бъде приета в съда, Митев го грози присъда от 5 години в пандиза за причиняване на пожар по несъобразителност.

Прокуратурата ще желае непрекъсната мярка за задържане под стража, а детайлностите към следствието бяха обявени от представителя на основния прокурор Румяна Арнаудова, районния прокурор Борислав Ковачки и шефа на ОДМВР-Благоевград Николай Хаджиев.

Към момента всички огнища на пожара са лимитирани и локализирани, разгласи министърът на вътрешните работи Валентин Радев по-рано през днешния ден. 

Въпреки това, равносметката досега е: унищожена е 15 хиляди дка земя, вреди за над 3 млн. лева, а с цел да се възвърне гората ще са нужни десетки години.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР