Главният воин срещу коронавируса е министър-председателят, вместо това да са

...
Главният воин срещу коронавируса е министър-председателят, вместо това да са
Коментари Харесай

Инджова: Главният воин срещу вируса е Борисов, а не експертите

Главният боец против ковид е министър-председателят, вместо това да са специалистите и експертите. Това сподели пред БНР Ренета Инджова, длъжностен министър председател на България в интервала от октомври 1994 до януари 1995 година, някогашен ръководител на Националния статистически институт (2012-2014 г.).

" Нито щабовете са основани от специалисти, нито тези, които би трябвало да водят битката в лечебния развой ", добави тя.

По думите ѝ първо е трябвало да се признае, че битката с епидемията е война:

" Ако е война, кой ще заплаща оръжията, с които ще се стреля - дали популацията, или обществената здравна система би трябвало да заплаща за всички проби, които прави и всички процедури за карантина. Как популацията ще си заплаща даже и маските. Това е тъй като Борисов гледаше на маските като на бизнес, който би трябвало да направи, а не като снабдяване на популацията с защитни средства. Не е направено и при лекарите, по какъв начин да си разбираем високата заболеваемост измежду тях ".

Инджова уточни, че борбата с COVID-19 се води политически, като е била дадена опция на хората да си изберат на коя страна да застанат - про или анти Covid, с цел да може Борисов да си избере на коя страна да застане:

" Ако побеждават тези, които се борят с вируса с маските, ще каже, че това е вярната позиция, в случай че побеждават тези, които споделят, че го няма вируса, ще каже, че позицията му е била вярна. Това е позиция, която Борисов заема като сапьор. Във всеки един миг е сюрпризиран ".

Според нея всичко се прави по този начин, че министър председателят да може да маневрира - шефове на учебни заведения и кметове да вземат решение, " по този начин беше и когато се одобри безгрижната позиция на Мангъров ".

" Това прави акцията да е политическа, а медицината да е насилствена ", сподели Инджова.

Тя акцентира, че България е най-съоръжената откъм лечебни заведения и болнични кревати - 430 лечебни заведения на 5 млн. души.

" Когато отмине тази злина, ще се види, че не е водена статистика за съпътстващи болести. Всичко това нещо стои в насипно положение. Няма обединен народен протокол за това какво да се прави при демонстрация на признаци ", съобщи Инджова.

" Кризата води до психясване на популацията, тъй като умишлено и преднамерено не е подготвяна системата да приема там, където е нужна, нито приготвят системата на персоналните лекари да са непрекъснато по отношение на пациентите, а единствено се приказва за едни 1000 лв. ", разяснява още тя и заключи, че хората не могат да живеят в боязън, че като се заразят - няма кой да ги одобри на никое място.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР