Главният секретар на ООН Антонио Гутереш предупреди, че светът губи

...
Главният секретар на ООН Антонио Гутереш предупреди, че светът губи
Коментари Харесай

Антонио Гутереш: Губим надпреварата с изменението на климата

Главният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутереш предизвести, че светът " губи конкуренцията " с изменението на климата и настоя държавните управления да поемат по-смели задължения оттатък Парижкото съглашение, съобщи AFP.
" Изменението на климата е определящият въпрос на нашето време. Ние губим конкуренцията ", сподели той по време на Световния стопански конгрес в Давос.
" Абсолютно налага се да се обърне тази наклонност. "
Гютереш сподели, че " няма вяра ", че нациите ще намерят решение, само че акцентира: " Нуждаем се от политическа воля и от държавни управления, които схващат, че това е най-важният приоритет на нашето време ".
Парижкото съглашение за климата получи удар от изтеглянето на Съединените щати под натиска на президента Доналд Тръмп и от заканите да направи същото новия извънредно десен водач на Бразилия Жаир Болсонаро.
Генералният секретар на Организация на обединените нации съобщи, че уговорките, поети в Париж, към този момент са " незадоволителни ".
" Ако това, за което се договорихме в Париж, се материализира, температурата ще се увеличи с повече от 3,0 градуса ", сподели той.
" Необходимо е страните да поемат по-сериозни задължения ", сподели Гутереш, призовавайки за повече ограничения за намаляване на изменението на климата, адаптиране към него и финансова помощ за по-бедните страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР