Главният секретар на МВР, заедно с директора на СДВР главен

...
Главният секретар на МВР, заедно с директора на СДВР главен
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР: Обучението на полицаите ще бъде приоритет №1

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи, дружно с шефа на Столична дирекция на вътрешните работи основен комисар Любомир Николов, бяха на чуване във краткотрайната парламентарна комисия за изследване на всички обстоятелства и условия, свързани с организацията, подготовката и опазването на публичния ред, във връзка със декларирания кротичък митинг против управлението на БФС на 16 ноември 2023 година, както и с използването на физическа мощ и помощни средства от чиновници на Министерство на вътрешните работи по време на провеждането му.

Главен комисар Коцев изрично удостовери позицията на политическото и професионално управление на Министерство на вътрешните работи, че приоритет номер едно е образованието на чиновниците с полицейски пълномощия. Той посочи, че такива образования към този момент се правят и те ще бъдат систематични за всички чиновници от полицейските структури на ведомството.

„ Необходимо е служителите на реда да са пригодни за дейности във всевъзможни обстановки, тъй че да могат да дават отговор на безусловно всички процедури, написани към днешна дата, и които вероятно ще подготвим - за дейности при сигнали за разнообразни типове закононарушения “, добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Той разяснява, че Министерство на вътрешните работи приготвя промени в нормативната уредба по отношение на дейности при защита и организация при осъществяване на всеобщи мероприятия, ще се доразписват инструкции по какъв начин да работят служителите на реда при избрани обстановки, те ще носят върху себе си на повече места обозначителни знаци, такива ще имат и на каските си.

Във връзка със случая от Стара Загора, основният секретар изрази упованието оптимално скоро да завършват инспекциите, предоставени на Дирекция „ Инспекторат “ в Министерство на вътрешните работи и на Главна дирекция „ Национална полиция “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР