Главният секретар на МВР предлагал на трима от задържаните за

...
Главният секретар на МВР предлагал на трима от задържаните за
Коментари Харесай

Ториното: Младен Маринов предложил сделка на трима от задържаните, за да ме наредят

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи предложил на трима от арестуваните за отвличането на Адриан Златков да станат предпазени очевидци, в случай че дадат показания против четвъртия обвинен - Ивайло Борисов-Ториното. Това съобщи самият Ивайло Борисов, а по-късно към изказванията му се причислиха и юристите на обвинените. Сутринта съдът остави за непрекъснато в ареста и четиримата, арестувани досега. Според прокуратурата те обаче единствено са помагали за отвличането, а действителните причинители още са в неопределеност.

След гледането на мярката Ториното съобщи пред публицисти, че основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов предложил договорка на другите трима да дадат показания против него, а в подмяна да станат предпазени очевидци в Австрия или Швейцария.

Кристиян Мирчев, който е юрист на различен от обвинените - Мартин Марков, удостовери думите му. " Моят клиент също показа такава информация. Аз не съм бил очевидец. Разказа ми точно това, че му е предлагано от лица на доста високо равнище в Министерство на вътрешните работи да става предпазен очевидец ", уточни той. Според юрист Марияна Маркова и другите двама обвинени - Здравка Стефанова и Георги Джамбазов, получили същото предложение.

Според прокуратурата Ториното и Мартин Марков дали две коли за отвличането, а Здравка Стефанова и Георги Джамбазов купили СИМ-карти на сръбски мобилен оператор, през които били водени договарянията за откупа. Истинските причинители на отвличането обаче остават в неопределеност.

Съдът постанови, че против четиримата арестувани има доста доказателства, само че всичките косвени. Обвиняемите обаче можело да се укрият или да повлияят на други очевидци, за което и бяха оставени за непрекъснато в ареста. Мярката им не е дефинитивна и предстои на обжалване.

Адриан Златков беше похитен в края на август край дома си в Герман. В продължение на 12 дни Министерство на вътрешните работи не съумя да залови причинителите и най-после бащата Тони Златков бе заставен да заплати откуп, с цел да върне сина си. Четирима души бяха арестувани едвам тази сряда - 5 месеца след отвличането, а за събирането на доказателствата подпомагане оказали сръбската полиция и прокуратура

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР