Главният секретар на МВР Петър Тодоров разкри, че отстраняването му

...
Главният секретар на МВР Петър Тодоров разкри, че отстраняването му
Коментари Харесай

Петър Тодоров обвини Кирил Петков за отстраняването си

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров разкри, че отстраняването му е била поискана, след посещаване на Кирил Петков в Министерство на вътрешните работи.

“Политическият водач, който посети кабинета на министър Стоянов, е водач на ръководещата партия „ Продължаваме промяната “ и е народен представител. На всички е ясно по какъв начин се споделя той ", съобщи Петър Тодоров. Той отхвърли да назове непосредствено името му, само че след журналистически въпрос удостовери, че това е Кирил Петков.

Тодоров посочи, че е назначен за основен секретар на Министерство на вътрешните работи по времето на държавното управление на Кирил Петков. " Той в никакъв случай не е имал искания към моята работа, които да е изразявал пред мен или пред министър Рашков в оня миг ", сподели той.

Според Петър Тодоров той е станал неуместен, защото не се вписва в " схемата от записа ". " Там ясно е казано, че би трябвало да бъде заменен основния секретар, ръководителите на служби и шефовете законно-незаконно. Няма по какъв начин, откакто аз сложих изискване на министър, че ще работя в екип с него, както работихме в продължение на 2 години и то не неприятно. Поставих му изискване, че ще продължим нашата работа, в случай че не бъде въвличан в политически чистки на ръководители и стопански схеми. Той сподели: " Да, добре, одобрявам тези условия ". Няколко дни по-късно нещо се промени, не знам тъкмо, само че преди този момент беше срещата му с този политически водач. Не мога да настоявам какво тъкмо се е говорило там ", обясни той.

„ Вече е реалност, че президентът съгласува оставката и я изпрати на Министерски съвет за решение и надлежно издаване на декрет “, разкри още той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР