Главният секретар на МВР Петър Тодоров подаде оставка, за да

...
Главният секретар на МВР Петър Тодоров подаде оставка, за да
Коментари Харесай

Емануил Йорданов пред Lupa.bg: Главсекът на МВР да бъде освободен, когато има нов кабинет

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров подаде оставка, с цел да запази персоналното си достолепие. Същото направи и неговият заместител.  Министерски съвет би трябвало да гласоподава освобождението им, след което президентът да издаде декрет за това. Това изясни пред Lupa.bg някогашният вътрешен министър и сегашен юрист Емануил Йорданов.



Според него, оправдано е оставката на Петър Тодорв да бъде придвижена, когато се образува постоянно държавно управление. „ Остават дни до края на служебното държавно управление, по тази причина няма смисъл от повече оставки. Следващата оставка не трябва да е на Иван Демерджиев. Състоянието на Министерство на вътрешните работи не е единствено поради неговите дейности, само че и на неговите прародители, които в този момент се възмущават. Поведението на политиците от ГЕРБ може да се дефинира с една дума – гьонсуратлък. Ако Демерджиев бъде отхвърлен, кой ще стане вътрешен министър за 3 дни и половина?! Само болен кариерист, който желае в автобиографията му да написа, че е бил на този пост ”, счита Йорданов.

Той разяснява и новите обвинявания на килъра Георги Семерджиев: „ Обвиненията, които се повдигат, са на база на събраните досега доказателства. Прави усещане срокът, в който е приключило  досъдебното произвеждане – 4 месеца. По принцип не завършват толкова бързо ”.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР