Главният секретар на МВР Петър Тодоров каза пред медиите, че

...
Главният секретар на МВР Петър Тодоров каза пред медиите, че
Коментари Харесай

МВР работи по няколко версии за разстрела на Георги Христов на Герена

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров сподели пред медиите, че се работи по няколко версии за убийството на 44-годишния мъж до стадион " Георги Аспарухов ".
Още по тематиката
Тодоров взе участие в откриването на образователната година в Академията на Министерство на вътрешните работи. На събитието участва и министърът на културата Велислав Минеков.

Главният секретар добави още, че се изземват записи, търсят се очевидци и се организират оперативно-издирвателни дейности по всички вероятни версии. Той добави, че се работи по всички версии редом.

44-годишният Георги Христов, прочут с прякора си Тинето, бе убит сутринта на 29 септември. По-късно стана ясно, че мъжът е с голям брой криминалистически регистрации и присъда за обир, съпроводен с ликвидиране. През 2002 година при обир в Харманли той убива човек и ранява други двама. През 2005 година Георги Христов е наказан на пожизнен затвор без право на подмяна . Тогава наказването е наложено задочно, защото след грабежа той се укрива и е разгласен за интернационално търсене от Интерпол.

10 години след осъществяването на закононарушението - през 2012 година, Георги Христов бе задържан в Испания и предаден на българските управляващи. През 2014 година обаче присъдата му бе понижена на 14 година затвор. и четири години по-късно Тинето е освободен предварително от пандиза.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР