Главният секретар на МВР Петър Тодоров е изпратил писмо до

...
Главният секретар на МВР Петър Тодоров е изпратил писмо до
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР пише до инспектората на ВСС за забавени дела и провалени акции

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров е изпратил писмо до Инспектората на Висшия правосъден съвет поради прекъсване или закъснение на работата по редица досъдебни производства, водени от ГДБОП и спецпрокуратурата. В него той осведоми за зараждащите от това усложнения в следствието на проведени незаконни групи, осведомят от Министерство на вътрешните работи.

В писмото на Тодоров става дума за 25 досъдебни производства, при които има такова закъснение, като единствено пет от тях са от последните три седмици. Въпреки основаната организация и съгласувана дата за осъществяване на профилирани полицейски интервенции за задържане на лица, документиране и секване на незаконна активност на проведени незаконни групи, реализациите биват отменяни от наблюдаващите прокурори.

Посочваните претекстове са висока натовареност на наблюдаващите прокурори от Специализираната прокуратура, неконкретизирано устно предписание на административния началник на Специализираната прокуратура и други.

Така, съгласно Тодоров, се стига до несъразмерното закъснение на интервенции, което пък от своя страна е причина преструктуриране на групите. Освен това има случаи
очевидци да се отхвърлят от показания, изтичат периоди за употреба на специфични разследващи средства и други. Вече е реалност и неодобрение от страна на потърпевши, по чиито сигнали са формирани каузи, само че приключването им е забавено и надлежно прекосяването в правосъдна фаза.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР