Главният секретар на МВР не бива да допуска ведомството да

...
Главният секретар на МВР не бива да допуска ведомството да
Коментари Харесай

Рашков: Главният секретар не бива да е слуга на прокуратурата

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи не трябва да позволява ведомството да е обслужващ личен състав на прокуратурата и не трябва да разрешава да се слага знак на тъждество сред протестиращи и закононарушение като държавна измяна. Това съобщи вътрешният министър Бойко Рашков при формалното показване на новия основен секретар Петър Тодоров. Той бе назначен с президентски декрет предходната седмица. Преди това Тодоров ръководеше пловдивската полиция.

Назначаването му отпред на пловдивската дирекция стана, откакто дирекция " Вътрешна сигурност " арестува шефа на Трето районно в града Самуил Хаджиев и служителя на реда Атанас Качаков по съмнение, че са взели участие в опит за кражба на стотици килограми марихуана и похищение. След интервенцията някогашният шеф Йордан Рогачев излезе в болнични, а по-късно мястото му бе заето от Тодоров.

Обслужващ личен състав

При представянето на Тодоров Рашков напомни, че по време на миналогодишните митинги недоволни от държавното управление са били подслушвани в рамки на дело за прелом и въоръжено въстание. Прокуратурата мълча за това дело над 1 година, а неотдавна разгласи, че е повдигнала обвинявания на предприемача Васил Божков, който съгласно тях се опитвал да радикализира недоволството.

Рашков обаче твърди, че с оправданието за прелом са подслушвани стотици спокойно протестиращи. Целият запас на Министерство на вътрешните работи е бил разполагаем на прокуратурата. Според министъра в интервенцията е била включена и дирекция " Вътрешна сигурност ", която по закон би следвало да работи, единствено в случай че има подозрения за присъединяване на служител на реда в закононарушение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР