Главният секретар на МВР Младен Маринов заяви пред Нова телевизия,

...
Главният секретар на МВР Младен Маринов заяви пред Нова телевизия,
Коментари Харесай

Униформи за полицаите няма от 3-4 години и всеки се справя, както умее, заяви Младен Маринов

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов съобщи пред Нова телевизия, че казусът с неналичието на нови униформи за служителите на реда е от 3-4 години и " всеки се оправя, както умее ". Той посочи, че е осведомен доста добре с проблема, защото 25 години е работил на терен.

Думите му идват ден след обещанието на премиера Бойко Борисов, че ще обезпечи пари за летни униформи на служителите на реда, както и за гориво за патрулните коли. Нужните средства са в размер на 10 млн. лева, а в случай че се налагало, държавното управление щяло да отдели и 15 млн.

" Незабавно им давате парите за униформите да идат да си напазаруват ", заръча Борисов, с което се разбра, че пари би трябвало да се дадат на служителите на реда, а не непосредствено униформи.

Маринов добави, че през последните години е имало късмет за доставка на нови униформи, само че обжалвания на публичните поръчки по този начин и не довели до краен резултат. Търсела се и непрекъсната бистрота на процеса, защото в предходни партиди били доставяни униформи, които като се намокрят ставали червени, а откакто изсъхнат още веднъж прибирали синия си цвят.

Заради тези проблеми, както и поради ниските заплати в системата най-големият полицейски профсъюз - Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР), насрочи народен митинг на 5 юли от 11 ч. пред храм-паметника " Александър Невски " в София.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи сподели още, че ще има кадрови промени в дирекция " Икономическа полиция " след изработен разбор кой не си прави работа. Проверката е предизвикана след рецензиите на основния прокурор Сотир Цацаров, че дирекцията не извършва задоволително качествено отговорностите си.

Маринов добави, че към този момент 10 години системата на телефон 112 не е осъвременена, само че процедурата за публичната поръчка към този момент е финализирана и са отпуснати пари. Той изрази терзание от възможни обжалвания, както при доставката на униформи, които ще спрат процедурата.

Главният секретар разгласи, че е арестуван 21-годишен мъж, нападнал незрящи туристи на основната улица в Несебър. Младежът е без престъпни прояви и се занимава се със фамилен бизнес. Маринов посочи, че мъжът не е дал съответно пояснение каква е повода за експанзията му.

Това е следващ сходен случай по Черноморието. В Бургас млад мъж изрита в гърба стара жена на спирка на градския превоз. В Слънчев бряг пък шведски екскурзиант удари с крайник по главата камериерка в хотел.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР