Главният секретар на МВР Младен Маринов призна, че има пропуск

...
Главният секретар на МВР Младен Маринов призна, че има пропуск
Коментари Харесай

Убиецът на Елена не се разкайва, бил удовлетворен

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов призна, че има пропуск в работата на чиновник на Министерство на вътрешните работи във връзка с оръжието, с което мъж умъртви някогашната си брачна половинка в заведение в София на 18 август.

Мъж простреля обществено жена си в София

Извършителят не се разкайвал за постъпката си, казвал, че е задоволен, изясни Младен Маринов пред NOVA. 

Още при започване на следствието стана ясно, че разрешителното за револвера е изтекло.  „ В случая има пропуск на чиновник на работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР), който е трябвало да направи мониторинг на изтеклите разрешителни и да предприеме дейности за прибиране на оръжието ", сподели Маринов.

Той уточни, че предходната година имаше предписание на прокуратурата за инспекция и тогава са открити доста хора с изтекли разрешителни.
 
„ Пистолетът е трябвало да бъде върнат, когато е изтекло разрешителното. Ако не го направи и бъде заловен, стартира досъдебно произвеждане ”, изясни Маринов.

Мъжът, прострелял обществено жена си в София: Не ми даваше да виждам децата

Убитата Елена е разполагала с ограничаваща заповед във връзка с мъжа. По думите на основния секретар на Министерство на вътрешните работи във съдбовния ден тя се обадила на телефон 112, с цел да заяви, че брачният партньор й я нарушава. 

Можеше ли убитата Елена да избегне гибелта?

„ В хода на диалога е споделила, че се е отдалечил и към този момент няма потребност от помощ. След което е отишла в 6-о Районно и пуснала съответната тъжба, че е нарушил ограничаващата заповед. Това не е първият случай, в който има данни за нарушение на ограничаващата заповед. Полицията работи незабавно, когато има конкретика и непосредствена опасност. В случая сътрудниците не са го приели като съответна опасност. Има доста такива случаи ”, съобщи Маринов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР