Главният секретар на МВР Младен Маринов е на мнение, че

...
Главният секретар на МВР Младен Маринов е на мнение, че
Коментари Харесай

Шеф в МВР за трафика на мигранти: Да не изкарваме всичките си кирливи ризи пред Европа

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов е на мнение, че не трябва да се дава огромна публичност на случаите на служители на реда, уличени в трафик на хора, с цел да резервира България имиджа си пред Европа. Това се разбра от изявление на Маринов в утринния блок на Би Ти Ви.

Маринов заяви, че двама българи са арестувани през днешния ден при прохода Траянови врата да транспортират осмина незаконни мигранти. Те са от Афганистан и се допуска, че са влезнали в страната през българо-турската граница. На въпрос има ли случаи, при които трафикантите на мигрантите са подпомагани от полицейски чиновници, Маринов не изключи това. Посочи, че Министерство на вътрешните работи е единствената институция, която " сама си ги хваща и сама си ги осветява ".

" Нямам точната информация, не съм я събрал, само че вижте, когато става въпрос за такива неща, чисто имиджово пред Европа ние не трябва да изкарваме всичките си кирливи ризи на показ ", сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи на въпрос какъв брой са служителите на реда, арестувани за трафик на хора от началото на бежанската вълна. " Естествено, тези хора ще бъдат осъдени, санкционират се, само че всяко едно говорене по тази тематика, дава други сигнали ", продължи той.

На въпрос за следствието на отвличането на Адриан Златков Маринов увери, че е свършена доста работа, само че отхвърли да дава детайлности, тъй като е значимо похитителите " да не се ориентират по нашите изявления до каква степен сме стигнали ". запитан завръщат ли се " Наглите " (групата, станала известна с поредност знакови отвличания - бел.ред.), той съобщи: " Всеки, който прави такова закононарушение е " безочлив ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР