Главният секретар на МВР Живко Коцев ще бъде разпитан като

...
Главният секретар на МВР Живко Коцев ще бъде разпитан като
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Живко Коцев свидетелства срещу шефката на Митниците

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев ще бъде разпитан като очевидец в съда против задържаната шефка на организация " Митници " Петя Банкова, научи Lupa.bg от чудесно осведомени източници.  



Арестуваната шефка на Митниците Петя Банкова

Според непотвърдена информация той ще направи всичко, което изискат от него, с цел да не бъде проверяван. Говори се, че познава търсения контрабандист Николай Николов - Паскала. Дали това е по този начин, проверяващите ще би трябвало да открият. При обиск в дома на Коцев са открити 150 000 евро с неразбираем генезис, е следващата мълва за него. 

За извършените през вчерашния ден обиски в дома на основния секретар на Министерство на вътрешните работи от сътрудници на ДАНС разкри адвокатката на задържаната шефка на митниците Петя Банкова - Аделина Натина разкри в изявление пред Нова тв, че чиновници на Антикорупционната комисия са споделили в неофициални диалози с нея, че „ през днешния ден е бил осъществен обиск в дома на основния секретар “ и е допустимо да бъде задържан. Висшият служител на реда признава през днешния ден за претърсването, само че опроверга да е открита огромна сума пари в жилището му.  

Вчера министър председателят Николай Денков разгласи, че основният секретар на Министерство на вътрешните работи е бил притиснат да си тръгне, без обаче да посочи с какво. Акад. Денков също по този начин изясни, че Коцев не е можел да работи с Калин Стоянов и че двамата били в спор. Според източници на Lupa.bg основният секретар се опитвал да измести вътрешния министър и да заеме неговото място. 

Вчера Софийската градска прокуратура притегли като обвинени за присъединяване в проведена незаконна група шефът на Агенция " Митници " Петя Банкова, посоченият за контрабандист Никола Николов - Паскал и татко и наследник - Марин и Стефан Димитрови от Хасково. Бащата - Марин Димитров е някогашен шеф на Агенцията по риболовство и аквакултури.

Обвинението против тях е за присъединяване в проведена незаконна група, съществувала от м. юни 2022 година до 03.04.2024 година, като групата е основана с користна цел и за да се правят закононарушения срещу митническото и акцизното законодателство, както и корупционни закононарушения, показват от СГП. Според събраните досега доказателства в групата взе участие и лице, заемащо обществена служба в Агенция „ Митници “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР