Главният секретар на МВР Живко Коцев, който вчера изненадващо подаде

...
Главният секретар на МВР Живко Коцев, който вчера изненадващо подаде
Коментари Харесай

Слух обикаля МВР: Открили 150 000 евро при обиск в дома на Живко Коцев?

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, който през вчерашния ден изненадващо подаде заявление за освобождение от служба, е бил заставен да си тръгне по „ лично предпочитание “ поради открит при обиск в дома му плик със 150 000 евро. Този твърдоглав слух, който до този миг няма публично удостоверение, обикаля коридорите на Столична дирекция на вътрешните работи.

От през вчерашния ден Живко Коцев е в неопределеност, откакто подаде оставката си, а министър председателят в оставка Николай Денков разгласи, че основният секретар на Министерство на вътрешните работи е бил притиснат да си тръгне, без обаче да посочи с какво.

За извършените през вчерашния ден обиски в дома и в кабинета на Живко Коцев от сътрудници на ДАНС също няма публично удостоверение, само че адвокатката на задържаната шефка на митниците Петя Банкова - Аделина Натина разкри в изявление пред Българска национална телевизия, че чиновници на Антикорупционната комисия са споделили в неофициални диалози с нея, че „ през днешния ден е бил осъществен обиск в дома на основния секретар “. Подобна теза разви и съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

Полицейски източник Lupa.bg описа, че тарашът в дома на Живко Коцев е бил осъществен през вчерашния ден рано сутринта и че от жилището на основния секретар на Министерство на вътрешните работи е била конфискувана огромна сума пари, както и че са открити доказателства за негови контакти с „ краля на контрабандата “ в България Николай Николов – Паскал и сподвижника му Марин Димитров - Ярата.



Коцев не е измежду задържаните и упрекнатите за членове на проведена незаконна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. Задържани за 72 часа са Паскал, шефката на Агенция „ Митници “ Петя Банкова, Марин Димитров – Ярата и неговия наследник.

Живко Коцев е основен секретар на Министерство на вътрешните работи от септември 2023 година, като наследи на поста подалия оставка Петър Тодоров. Живко Коцев работи в системата на Министерство на вътрешните работи от 1992 година От 8 юни 2021 година до 4 януари 2022 година е шеф на Главна дирекция " Национална полиция ". На 4 януари 2022 година заема поста заместител основен секретар на Министерство на вътрешните работи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР