Главният секретар на МВР Живко Коцев е трябвало да бъде

...
Главният секретар на МВР Живко Коцев е трябвало да бъде
Коментари Харесай

Пресцентърът на МВР спря медийно участие на Живко Коцев по bTV

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев е трябвало да бъде посетител в предаването " 120 минути " по bTV на 7 април. Това заяви водещият Светослав Иванов, като посочи, че Коцев е приел отправената покана, само че след това от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи забранили присъединяване му.

По-рано е бил поканен и вътрешният министър Калин Стоянов, само че той е отказал да взе участие, добави водещият и акцентира, че поканите остават отворени поради огромния публичен интерес.

Поканата към Коцев е била отправена в петък, директно след взаимния брифинг на Коцев и премиера в оставка Николай Денков, който пристигна ден след изненадващата оставка на Коцев като основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Впоследствие той изясни, че това е станало под напън.

Премиерът в оставка, тък като съгласно него „ може да става въпрос за закононарушение “.

" Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев рапортува за напън над него и пред мен, и пред президента Румен Радев. Така че и президентът е осведомен какво се е случило - кои са хората и по какъв начин се се случил натискът над Коцев ", съобщи акад. Денков по БНР.

Според Денков върху Коцев " сигурно е сбъднат напън - както от министър Калин Стоянов, по този начин и от най-високо сложени лица в прокуратурата - този напън би трябвало да бъде разследван. "

Повод за думите на Николай Денков стана сагата към изненадващата оставка на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев., която, по думите му, е била предизвикана и подадена " под голям психически и честен напън ".

, че на 3 и 4 април и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов е имал две срещи с Коцев - една преди да разгласи напускането си и една директно по-късно.

" За какво са били диалозите не е известно, само че събитието, че мистериозното подаване на заявление за овакантяване е " обградено " от другарство с и.ф. основен прокурор наподобява като тип " причина " точно към сходно деяние ", написа медията.

В деня след оставката служебният министър председател, че е показал Калин Стоянов за длъжностен министър на вътрешните работи точно поради оставката на професионалното управление на Министерство на вътрешните работи в лицето на основния секретар Коцев.

Междувременно след акция на ДАНС в Агенция „ Митници “ беше задържана директорката Петя Банкова по съмнение, че е взела участие в проведена незаконна група за контрабанда и търговия с въздействие. Твърди се, че Живко Коцев имал взаимоотношения с разследваните, само че все още той не е измежду упрекнатите.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР