Главният секретар на МВР Живко Коцев е постъпил в болница.

...
Главният секретар на МВР Живко Коцев е постъпил в болница.
Коментари Харесай

Живко Коцев в болница със стомашен вирус, прокуратурата го чака за повдигане на обвинение

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев е постъпил в болница. Причината - ченге номер едно в страната е повален от стомашен вирус, поради което се наложило да излезе в незабавен болничен.

По-късно през днешния ден се чака да му бъде връчена призовка за явяване в прокуратурата.

 

От държавното обвиняване ще му предявят правосъдно гонене поради следствието за корупция в митниците. По него Коцев е дал показания, че е общувал с подведените под наказателна отговорност митничари от Хасково Марин и Стефан Димитрови, които са татко и наследник.

Двамата лъснаха в общи фотоси с Коцев, както и с някогашния силов министър Бойко Рашков. От фрагментите излиза наяве, че четиримата са в другарски връзки. Има снимки от разнообразни празненства, както запечатани селфи моменти от СПА процедури. На всички фотоси се вижда и пудел, който гордо театралничи с пачки в евро.

В показанията си пред КПК на Живко Коцев разкрива цялата незаконна активност на групата и признава, че е бил непосредствен с контрабандистите татко и наследник Димитрови.

 

Събраните обстоятелства по делото и приложените доказателстгва дадоха съображение на арбитър Тони Гетов от Софийски градски съд да заключи в събота, че прокуратурата би трябвало да уточни процесуалното качество на Живко Коцев и от очевидец, той да стане обвинен. 

Прократурата към този момент е прецизирала обстоятелствата, сътрудниците на контраразузнаването и антимафиотите дълго време са сложили контрабандистите „ на надзор “, което неизбежно значи, че и самия Живко Коцев е бил наблюдаван и подслушван и данните от тази активност са приложени към делото.

 

Съдът направи обосновано съмнение, че Петя Банкова, Стефан Димитров, Марин Димитров и Никола Николов - Паскал са били част от проведена незаконна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. А с всички тях основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев е бил в близки връзки, неведнъж е сниман, а в показанията си разкрива, че постоянно са си ходили на посетители и са си резменяли дарове.

 

До този миг Коцев е признал, че с въпросните Димитрови са си гостували и разменяли дарове. Неговата версия обаче е, че от самото начало се е опитвал да изкопчи информация от тях, защото знаел, че се занимават с контрабанда.

 

В мига, в който схваща, че приятелят му - контрабандистът Стефан Димитров е задържан от сътрудници на Комисията за противопоставяне на корупцията и Държавна организация „ Национална сигурност “, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев отива непосредствено в Антикорупционната комисия на пл. „ Света Неделя “, като декларира предпочитание да даде показания за незаконната активност на групата в качеството си на „ Свидетел №3 “.

Даже дава телефона си и дава паролата за отключването му на сътрудниците на КПК.

 

Само два дни по-късно – на 5-ти април в изказване пред медиите в наличието на министър-председателя в оставка Николай Денков, Коцев самичък разкрива, че е свидетелствал против приятелите си, от които става известно е получил и безценен марков часовник за 50 000 лева. 

 

Вероятно на Живко Коцев ще му бъде повдигнато обвиняване, когато стомашният вирус отмине и той се почувства в по-добро здравословно положение.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР