Главният секретар на МВР Живко Коцев е подал молбата си

...
Главният секретар на МВР Живко Коцев е подал молбата си
Коментари Харесай

Ники спасява Живко, главсекът си скъсал оставката

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев е подал молбата си за овакантяване под напън – както от страна на министъра на вътрешните работи, по този начин и от страна на доста високопоставени лица в прокуратурата. Това съобщи министър председателят в оставка Николай Денков, който не се яви на оповестения авансово ипоследен за него парламентарен надзор през днешния ден, а избра да прави ексклузивен брифинг в Министерски съвет, въпреки да го напуща дефинитивно идната сряда.

Денков бил провел диалог с Коцев, след което бил разговарял с президента Румен Радев по тематиката.

Няма да бъде придвижена тази процедура, президентът знае и е склонен, че при тези условия не е редно, сподели Денков.

Живко Коцев съобщи от своя страна, че отдръпва подадената оставка и че бил подложен на голям психически и честен напън.

Срещу мен се развива извънредно грозна акция. Срещу мен седи сериозна войска, която желае да ме дискредитира като персона, като експерт – мен и моите близки “, уточни Коцев и изрази очакване през идващите дни спекулациите и внушенията по отношение на него да добият невиждани мащаби. Очаквам всичко, добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Живко Коцев посочи също, че оставката му е била употребена като мотив за оставането на Калин Стоянов на поста министър на вътрешните работи.

Това събитие ме ангажира и задължава – мой честен и професионален дълг е да се върна и да работя, да си извършвам служебните отговорности, тъй като тук не става към този момент въпрос единствено за мен, а става въпрос за цялата страна, за всички български жители, на които ние би трябвало да осигурим успокоение, ред и непоклатимост, съобщи Коцев.

В отговор на журналистически въпрос, основният секретар на Министерство на вътрешните работи уточни, че на 3 април е бил поканен да спомага на формирано наказателно произвеждане.

Явил се е в КПКОНПИ, в прокуратурата, след което на по-късен стадий са били осъществени избрани процесуални дейности в служебното му помещение и в дома му.

Той отхвърли изказванията за съществуване на колосални финансови парични средства.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР