Главният секретар на МВР Ивайло Иванов се оплака, че самоубийството

...
Главният секретар на МВР Ивайло Иванов се оплака, че самоубийството
Коментари Харесай

МВР се оплака от Стоян Зайков заради самоубийството му

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов се оплака, че самоубийството на Стоян Зайков попречило на проверяващите да схванат по какъв начин той е съумял да отнеме живота на третия си братовчед под носа на униформените в Костенец. Заедно с вътрешния министър Младен Маринов той регистрира пред депутатите от вътрешната парламентарна комисия, че не са допуснати съществени недостатъци при 20-дневното издирване на двойния палач, заяви БНР.

От думите на Иванов излиза наяве, че няколко експертизи свързали Зайков с убийството на някогашната му другарка Милена, както и на братовчед му, което се случи в прилежащата къща в Костенец. " Пушката, с която се е самоубил, е най-вероятно оръжието на второто ликвидиране. То съответствува по тип и диаметър ", съобщи главният секретар пред публицисти. Трупът на 42-годишния Валентин беше открит седмица след началото на издирването. Оказва се обаче, че Министерство на вътрешните работи и до през днешния ден не може да каже изрично по какъв начин Зайков е съумял да извърши второто ликвидиране. " До този миг ние нямаме безапелационни доказателства за това по кое време е влезнал той в къщата. Дали от самото начало, до момента в който е бил търсен, се е укривал, или е влезнал директно преди убийството. Само гадаем. Съжалявам, че Зайков се самоуби и не можахме да си проведем процесуално следствените дейности с него ", призна Иванов.

Главният секретар се оправда още с това, че законът не разрешил на полицията да извърши претършуване на къщата на Валентин, тъй като той не дал единодушието си. " Пред нас съществуват някои законови ограничавания, които ние няма по какъв начин да ги заобиколим, защото ние сме хората, които би трябвало да са призвани да съблюдават закона. Да, желанието ни да свършим работа от време на време е огромно, само че по този начин или другояче, когато нямаме единодушието на даден човек да се работи, ние не можем принудително да го създадем. Той самият ни е уверил, че си е направил инспекция в къщата ", разяснява Иванов. Остава мистерия защо МВР се доверило сляпо на братовчеда на Зайков и не си е направило труда да се сдобие предварително с прокурорска заповед за претършуване или правосъдно позволение.

На въпрос какъв брой коства на Министерство на вътрешните работи невижданата акция по издирването на Зайков Ивайло Иванов отговори сбито, че за полицията " сигурността няма цена ". " Този запас беше нужен, тъй като беше значимо да не допуснем някой почтен жител да пострада ", уточни той. Вътрешният министър Младен Маринов също взе отношение по цената, като разяснява, че употребяваните механически средства в Костенец са понижили крайната стойност.  " Едно е да използваш механически средства, друго е физическа мощ на всички места и живи хора. Хубавото е, че потреблението на тези механически средства даде и съответните резултати. Винаги съм казвал, че Министерство на вътрешните работи се нуждае от техническо възобновяване и внедряване на най-новите технологии ", посочи министърът.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР