Главният секретар на МВР Ивайло Иванов е втрещен от вчерашния

...
Главният секретар на МВР Ивайло Иванов е втрещен от вчерашния
Коментари Харесай

МВР: На хората не им пука заради едната софра

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов е слисан от вчерашния напор на софиянци да изоставен столицата.

Не разбирам за какво не се вслушват в щаба, показа на брифинг в Министерски съвет Иванов и акцентира, че ограниченията са подхванати, с цел да се опази здравето на самите жители.

Стотици хиляди минават през КПП-тата в страната.

9312 заявления за овакантяване на регионалните градове са тествани на инцидентен принцип досега в страната. Установено е, че 641 лица от такива заявления нямат подписани трудови контракти. 80 лица са показали, че отиват на работа, а в действителност са безработни, регистрирани в Бюрата по труда.

Образувани са преписки против нарушителите. Всичко лъсва, предизвести Иванов тези, които се пробват да излъгват служителите на реда.

Полицаите не са на КПП-тата, с цел да ги лъжат, съобщи още основният секретар на Министерство на вътрешните работи. Кого лъжем, не лъжем служителите на реда, не лъжем системата, лъжем своите близки, неудовлетворен е Ивайло Иванов и прикани жителите да не се пробват да заблуждават никого, тъй като "заблуждавате себе си ".

Имам възприятието, че на хората не им пука, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Няколко пъти Ивайло Иванов повтори, че няма смяна в заповедите с ограничаващите ограничения за придвижване на хората в страната. Декларациите обаче за работа няма да важат в празничните дни.

Предстоят четири почивни дни - множеството предприятия и държавни служби не работят, и основанието за отиване на работа ще отпадне,предупреди още Ивайло Иванов.

Той уточни още, че водачите на таксита също са длъжни да носят маски. Вчера на летището е извършена профилирана полицейска интервенция измежду таксиметровите водачи дали носят маски. Има към този момент и глобени.

Над 789 производства са формирани за нарушение на ограниченията и карантината. Над 5889са актовете за нарушаване на противоепидемичните ограничения. Над 2000 са за неносене на защитна маска.

Толкова ли е комплициран един апел: стойте си у дома, недоумява основният секретар на Министерство на вътрешните работи и даде образец със себе си и личните си родители, които също желае да види, само че не го прави, тъй като може да е притежател на вируса, да ги болести, въпреки и да няма признаци.

Защо би трябвало да рискуваме поради едната трапеза, поради едното ястие и пиянство, недоумява той.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР