Главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов и директорът

...
Главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов и директорът
Коментари Харесай

БГ делегация участва на международна конференция за борба с наркотрафика

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов и шефът на Групово дело "Национална полиция " основен комисар Христо Терзийски вземат участие в годишната конференция на Международната асоциация на полицейските началници (IACP) във Филаделфия, заяви пресслужбата на Министерство на вътрешните работи. По време на конференцията са планувани и голям брой работни срещи на високо равнище с представители на разнообразни американски правоохранителни структури.

Българската делегация организира поредност от двустранни срещи в Регионалния офис на ДЕА във Филаделфия и с представители на правосъдната система в града. От американска страна участваха ръководителят на Регионалния офис на ДЕА-Филаделфия специфичен сътрудник Гари Тъгъл, районният шеф на ДЕА за Европа и други управителни чиновници на Агенцията за битка с опиатите.

Офисът на ДЕА-Филаделфия е виновен за територия с население над 7 милиона души, като има пълномощия да организира интервенции за противопоставяне на интернационалния наркотрафик в международен мащаб.

По време на срещата българската делегация беше осведомена с настоящата конюнктура по линия на интернационалния наркотрафик и наркоразпространение в щатите Пенсилвания и Делауеър. Бяха разисквани настоящи взаимни планове и бъдещи общи начинания в противодействието на трансграничния наркотрафик и битката с навлизането на нови типове вискорискови наркотични субстанции, както на територията на България, по този начин и в Европа и Америка.

Бяха разисквани и обменени положителни практики, свързани с построяването на тактики за превантивно секване на новопоявили се трендове в трафикирането и разпространяването на опиати. Дискутираха се и способи за разкриване и противопоставяне на корупционни практики измежду чиновниците на правоохранителните структури, директно ангажирани в битката с наркопрестъпността. Американската страна показа работещи сполучливи модели за съгласуване на общите старания на разнообразни държавни институции при следствие на закононарушения, свързани с опиати.

В резултат на извършената среща бяха планувани бъдещи взаимни дейности, които да доведат до съответни резултати в битката проведената интернационална престъпност.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР