Главният секретар на МВР гл. комисар Живко Коцев бе в

...
Главният секретар на МВР гл. комисар Живко Коцев бе в
Коментари Харесай

Гл. комисар Живко Коцев даде висока оценка за дейността на сливенската полиция

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Живко Коцев бе в Сливен за годишния доклад на ОД на Министерство на вътрешните работи – Сливен. Тойдаде висока оценка за активността на сливенската полиция и положителното съдействие сред Министерство на вътрешните работи, прокуратурата на всички равнища и локалните управляващи.

Главен комисар Живко Коцев означи, че управлението на регионалната дирекция е постигнало обилни резултати във връзка с организацията, като е заложило на начинания, които директно да допринесат за реализиране на по-добри резултати, както и за издигане на престижа на полицейските чиновници. Той изведе пред управлението и състава на регионалната дирекция целите, по които ще се прави оценка работата на структурата. От основна значимост е понижаване на пътнотранспортните катастрофи, увеличение на полицейското наличие в дребните обитаеми места и битката против наркоразпространението. Акцент в диалозите бе пътната сигурност и извеждането й като народен приоритет в работата на Министерство на вътрешните работи, както и нуждата от тясно съдействие с останалите институции на локално и централно равнище, имащи директно отношение към пътния травматизъм. Главен комисар Коцев дефинира като обезпокоителен индикатор изведените от доклада данни за двама повече починали и увеличение на ранените по пътищата спрямо миналата година. Бе регистрирано забележителното завишение при административно наказателната активност, където актовете са с 3000 повече от тези през 2022 година, а електронните фишове са увеличени с повече от 2000.

От изключителна значимост е чиновниците в Министерство на вътрешните работи да се вслушват в проблемите на хората и да се ускори предварителната защита измежду младите. Положително бяха оценени редица начинания, които включват предварителна защита измежду подрастващите във връзка с закононарушенията, пътния травматизъм, трафикът на хора и други.

Професионалното управлението на Министерство на вътрешните работи оцени позитивната наклонност на спад с 3 пункта при записаните закононарушения и повишение на разкриваемостта с 6 пункта. Обърнато беше внимание на положителната и задълбочена оперативна работа, довела до огромната реализация по линия опиати, при която през предходната година беше обезвредена една от най-големите нарколаборатои за произвеждане на марихуана в страна.
Директорът на ОД на МВР-Сливен старши комисар Димитър Величков изрази убеденост, че резултатите ще бъдат надградени през настоящата година.

Чуйте в аудиото..
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР