Главният секретар на МВР е разпоредил пълна проверка дали има

...
Главният секретар на МВР е разпоредил пълна проверка дали има
Коментари Харесай

Стоянов: Главсекът на МВР разпореди проверка на стари разследвания срещу лица от президентството

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи е разпоредил цялостна инспекция дали има остарели следствия против лица от президентството. Министерство на вътрешните работи са се самосезирали по отношение на множеството медийни изявления по тематиката. Изискани са данни от всички структури има или няма сигнали, както и ще се съберат оперативна информация.

 

Това разкри министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

 

Министърът разяснява и случая с убийството на Пейо Пеев. " Работи се интензивно по делото. Работи се версия за възможна съпричастност на други лица за убийството и най-много за прикриване на убийството. От това, което видях, не изключвам разновидността тези две злобни дами да са независимо прикрили всички следи ", разяснява той по отношение на случая. Стоянов визираше двете упрекнати – брачната половинка на жертвата Габриела Пеева и майка ѝ Красимира Трифонова.

 

Той посочи, че в идващите дни този въпрос ще бъде напълно обяснен.

 

Относно случая, при който при гонка загина Павел Пенев министър Стоянов съобщи:  " От самото начало ние декларирахме, че ще бъдем сериозни както към себе си, по този начин и към чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Категорично няма да позволяваме обстановки, при които има немарливо, неприятно или даже противоправно осъществяване на отговорностите. Във връзка с случая в Стара Загора има двама отстранени, както и двама ръководители, които са отстранени ", съобщи той.


Предстои възможното уволняване на други чиновници.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР