Главният секретар на МВР е отговорен за липсата на организация

...
Главният секретар на МВР е отговорен за липсата на организация
Коментари Харесай

Калин Стоянов с тежки обвинения към главсека: Действията му увеличиха престъпността

" Главният секретар на Министерство на вътрешните работи е виновен за неналичието на организация и надзор върху действия в Министерството на вътрешните работи, което е в директна връзка със смъртта на шестима чиновници при осъществяване на служебните им отговорности ". Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов във връзка поисканата оставка на Петър Тодоров.



" В резултат на несбъднат контрол и съответни дейности от страна на основния секретар - в интервала 2021 година до 31 май 2023 година - се следи доста нарастване на закононарушения срещу личността, както умишлени, по този начин и непредумишлени убийства с особена свирепост ", уточни още той. 

Друг главен аргумент за промяната на Тодоров е казусът с Ангел Христов:  " Човек разгласен за общодържавно търсене, издирван и от Интерпол, е умрял на територията на Република България ". 

Стоянов напомни и казусът с убития в Цалапица Димитър Малинов. 

През февруари 2023 година бе осъществено ликвидиране на прочут български психолог в кооперация на улица „ Черковна “ в София. Убийството е осъществено от чиновник на Министерството на вътрешните работи. Тук присъщото е, че преди осъщественото закононарушение майката на жертвата неведнъж е подавала сигнали към Министерство на вътрешните работи за отправени към фамилията закани за ликвидиране и разпра, на които не е обърнато нужното внимание “, разяснява още вътрешният министър.

Очаквайте детайлности.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР