Главният секретар на ММС Асен Марков присъства на представянето на

...
Главният секретар на ММС Асен Марков присъства на представянето на
Коментари Харесай

Асен Марков присъства на представянето на книгата “Олимпийски каталог”

Главният секретар на ММС Асен Марков участва на представянето на книгата “Олимпийски каталог” в Музея на спорта на Националния стадион “Васил Левски”. Изданието, което е на български и британски език, съдържа близо 5000 илюстрации, включващи всички медали, факли за преместване на олимпийския огън, плакати и атрибути, свързани с Олимпийските игри от Атина 1896 до ПьонгЧанг 2018. Освен тях каталогът дава подробна инфроамция за броя на участващите страни и спортисти, неофициалното класиране по медали и българското показване. Автор на книгата е някогашният играч, треньор и интернационален арбитър по волейбол доктор Веселин Денков.

“За мен е наслаждение да участвам на представянето на изданието “Олимпийски каталог”. Това е един голям труд и аз желая да поздравя създателя доктор Веселин Денков за реализирането на този прелестен план, който има интернационална стойност”, съобщи Асен Марков.

Той акцентира, че изданието е изключително скъпо, тъй като в него е събрана и историята на всяка една от извършените Олимпиади, като е показано и българското присъединяване.

“Ние сме страна с големи обичаи на Олимпийски игри, участници още на първата модерна Олимпиада в Атина през 1896 година и притежател на 223 олимпийски медала, от които 52 златни. Това е история, която би трябвало да се помни и да се предава на настоящето потомство български спортисти, с цел да ги окуражи в преследването на една сполучлива кариера и постигане резултатите на легендите на нашия спорт “, сподели основният секретар.

Книгата се издава от профилираната в региона на спортната литература и периодика издателска къща “Тип-топ прес”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР