Главният счетодовител на Tesla е подал молба за напускане след

...
Главният счетодовител на Tesla е подал молба за напускане след
Коментари Харесай

Двама високопоставени служители на Tesla напускат

Главният счетодовител на Tesla е подал молба за овакантяване след единствено един месец на позицията, акцентирайки като причина големия обществен интерес към компанията, предава Bloomberg.

Дейв Мортън, някогашен основен финансов шеф в производителя на хард дискове Seagate, се причисли към компанията един ден преди Илън Мъск да заяви в Twitter, че желае да я смъкна от борсата -- проект, който към този момент остана в предишното.

" Откакто се причислих към Tesla на 6 август равнището на обществено внимание към нея, както и темпът вътре в компанията, надвишиха упованията ми ", споделя той. " Това ме накара да преомисля бъдеще си. Искам да бъда ясне, че имам вяра мощно в Tesla, задачата ѝ и бъдещето пред нея, и нямам несъгласия с лидерския екип или финансовите доклади ".

В резултат акциите на Tesla потеглиха внезапно надолу и усилиха загубата, откакто и Гейбиръл Толедано, основен управител човешки запаси, също няма да се върне в компанията след края на отпуската ѝ.

Цената на книжата се срина с до 8,5 % до $257 преди старта на търговията. Tesla от дълго време страда от честата промяна на фрагментите по високите позиции - и изключително измежду финансовия екип. През първото тримесечие компанията загуби предходния основен счетоводител Ерик Брандериз, както и Сюзан Репо, която бе вицепрезидент по финансите. Главният финансов шеф Дийпак Ахуйа се пенсионира през 2015 година, само че се завърна през 2017 година, откакто наследникът му - Джейсън Уийлър, изкара едвам 15 месеца на поста.

Вниманието на почитателите на Tesla и акционерите в компанията бе привлечено по-рано през днешния ден от присъединяване на Мъск в комедиен подкаст, воден от Джо Роуган. В него двамата разискаха всичко от огнехвъргачките, изкуствения разсъдък и края на вселената, до момента в който пиеха уиски и пушиха марихуана. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР