Главният руски преговарящ в мирните преговори с Украйна заяви днес,

...
Главният руски преговарящ в мирните преговори с Украйна заяви днес,
Коментари Харесай

Русия е готова да възобнови преговорите с Украйна

Главният съветски договарящ в мирните договаряния с Украйна съобщи през днешния ден, че Русия е подготвена да възобнови договарянията, само че самодейността за продължаването им зависи от Киев.

" От наша страна сме подготвени да продължим разговора ", съобщи помощникът на Кремъл Владимир Медински в изявление за беларуската телевизия.

" Замразяването на договарянията беше напълно по самодейност на Украйна ", сподели Медински и добави, че " топката е напълно в тяхното поле ".

Той добави, че " Русия в никакъв случай не е отказвала договаряния ".

От началото на войната на 24 февруари диалозите сред съветската и украинската делегация се организират постоянно както персонално, по този начин и посредством видеовръзка.

Украинският и съветският външни министри се срещнаха и организираха безуспешни договаряния в Турция през март, последвани от среща на делегациите в Истанбул, която също не докара до съответни резултати.

Във вторник водещият договарящ на Киев Михайло Подоляк съобщи, че договарянията с Москва са " замразени ", откакто в по-ранните стадии на спора се организираха постоянно, само че без основни резултати, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР