Главният режисьор на Народния театър Иван Вазов Александър Морфов отново

...
Главният режисьор на Народния театър Иван Вазов Александър Морфов отново
Коментари Харесай

Морфов отново надраскал вратите в Народния - този път и на кабинета на директора, чака да го уволнят

Главният режисьор на Народния спектакъл " Иван Вазов " Александър Морфов още веднъж е надраскал порти в Народния спектакъл. Освен за повторно върху вратата на кабинета на Велислава Кръстева, която дава отговор за връзките с обществеността и рекламата, този път има надпис и за шефа на театъра Васил Василев. Това беше доказано в писмени отговори на Василев на въпроси на " Дневник ", изпратени във връзка неофициална информация.

В понеделник (9 януари) вечерта в изявление за " Площад Славейков ", Морфов също удостоверява и изяснява, че митингът му в действителност е против шефа, който остро нападна за загубата на независимостта на театъра (вижте повече надолу в текста). Той прецизира, че на вратата на Василев е написал " Официален офис на Движение за права и свободи ", а на Кръстева - " Приемна на Движение за права и свободи ". Първия път (в края на октомври) режисьорът надраска входа към кабинета на пиара с " Движение за права и свободи " и " Връзки с обществеността на Ахмед Доган ".

Васил Василев назовава в отговорите до " Дневник " дейностите на режисьора " следващия вандалски акт, за продължаващо подклаждане на спор - израз на своебразната еднолична, патологична форма за напън на Александър Морфов към инакомислещи ".

Морфов изяснява пред " Площад Славейков ", че е надраскал вратата му, тъй като " въпреки всичко главната фигура, против която е ориентиран митингът, е този шеф. Защото дамата, която се явява пиар на Движение за права и свободи и на Народния спектакъл, няма съвест, нито принадлежност. Тя е всичко това, което ѝ наредят нейните господари ".

Според Василев лицето е открито, ще бъдат приложени ограничения

В отговора Василев изяснява, че поради спецификата на постройката на Народния спектакъл, за защитата ѝ се ползвали разнообразни начини, измежду които и видео надзор.
" На видеозапис от нощта на 7 против 8 януари е регистриран вандалски акт от лице, което дращи надписи по вратите на служебни пространства. Щетите са протоколирани и отстранени. Лицето е открито и ще бъдат приложени съответните ефикасни ограничения, поради и рецидива на дейностите, макар всички положени старания за нормализиране атмосферата в театъра след предизвикания еднолично спор ", написа Василев и въпреки и косвено показва, че става въпрос за Морфов.

Той не прецизира какви ограничения тъкмо ще бъдат подхванати. Миналата година надписите върху вратата на Кръстева, провокираха и обществен скандал, и сътвориха напрежение в театъра. Василев назначи инспекция, само че резултатите от нея не са оповестени. 

На 22 декември шефът разгласи, че Морфов няма да понесе никакво административно наказване и единствено ще бъде " предизвестен ". " Александър Морфов и Велислава Кръстева ще би трябвало да намерят общ разговор ", разяснява тогава Василев.

Пред " Площад Славейков ", основният режисьор на театъра нападна остро шефа му като споделя, че с " нищожества не поддържа връзка ". Морфов твърди, че Василев " освен не взима решения, само че узакони цялата тази безмозъчна партийна централа, която сътвори в Народния спектакъл. Първата стъпка бе да купи артистите... "

Според режисьора дейностите на шефа са " политическа акция " и той се разпорежда " като едноличен феодал, играейки по тънката нота на слабостта на бедния човек ". Морфов приказва за закани, уволнения и унижения на чиновници и за разединение на театъра на две.

Режисьорът счита, че задачата на Василев е да го накара самичък да напусне, само че той споделя, че няма да го направи. Прогнозира, че ще бъде уволнен дисциплинарно " още на следващия ден " (10 януари).

Той разяснява и срещата на сътрудници актьори, които бяха при президента Румен Радев в предпоследния ден на предходната година във връзка писмото им до него за абсурда Морфов - Василев, като я назовава " поклонение " както преди време при Тодор Живков. Според него те не са разбрали, че пази достойнството на театъра, а не своята.
Режисьорът демонстрира, че не съжалява за формата си на митинг - с драскане по вратите - и приканва " взимайте флумастерите и драскайте, хора ".

Според Морфов, той и брачната половинка му актрисата Рени Врангова са дали концепцията на Василев да се кандидатира за шеф на Народния спектакъл. Режисьорът споделя, че с изключение на него, тя също е била викана в полицията по инспекцията след първото надраскване.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР