Главният редактор на германската версия на Tom’s Hardware Игор Валосек

...
Главният редактор на германската версия на Tom’s Hardware Игор Валосек
Коментари Харесай

Видеокартата RX 5700 XT може да се клокне до 2,2 GHz чрез промяна в системния регистър на Windows

Главният редактор на немската версия на Tom’s Hardware Игор Валосек (Igor Wallossek) заяви за нов способ за овърклок на графичните карти AMD Radeon RX 5700 и RX 5700 XT. С негова помощ 7 nm графично ядро Navi 10 може да бъде ускорено до 2,2-2,3 GHz . Но всеки, който желае да реализира сходни резултати би трябвало да употребява мощно изстудяване, да вземем за пример воден блок на компанията EKWB.



За ръководството на зареждането и тактовите честоти на видеокартата, графичния драйвер AMD Radeon употребява таблицата PowerPlay, която зарежда в систематичния указател на операционната система Windows своя VGA BIOS. Чрез трансформация на SoftPowerPlay Table (SPPT) може да се се трансформират параметрите на графичната карта, като да вземем за пример Power Limit, захранващото напрежение на чипа и честотата на графичния процесор.



За всички, които желаят да повторят тези опити, основният редактор на Tom’s Hardware е подготвил няколко модифицирани reg файлове. Преди тяхното потребление се предлага още веднъж да се конфигурира драйвера, като преди този момент системата се почисти с да вземем за пример помощната стратегия Display Driver Uninstaller.



Благодарение на тези модификации в играта Shadow of The Tomb Raider видеокартата Radeon RX 5700 XT се доближава компактно до Nvidia GeForce RTX 2080 и изпреварва клокнатата GeForce RTX 2070 Super. Консумацията на графичната карта нараства до към 250 W, като от за малко скача до 300-320 W.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР