Главният редактор на Дума Ивелин Николов да бъде заменен от

...
Главният редактор на Дума Ивелин Николов да бъде заменен от
Коментари Харесай

Председателят на СБП стана главен редактор на Дума

Главният редактор на " Дума " Ивелин Николов да бъде сменен от шефа на Съюза на българските писатели Боян Ангелов, реши Националният съвет на Българска социалистическа партия.

Предложението е било направено изненадващо в точка " Разни " и без даване на аргументи или причини за промяната.
 Корнелия Нинова за публикацията в Дума - това не е позиция нито на Българска социалистическа партия, нито на вестника Корнелия Нинова за публикацията в " Дума " - това не е позиция нито на Българска социалистическа партия, нито на вестника
" Бъдещето принадлежи на високите технологии и изкуствения разсъдък. Казвам това във връзка на разгорялата се през днешния ден полемика поради публику...

Боян Ангелов е член на Изпълнителното бюро на партията и втори мандат член на Националния съвет.

Той е роден на 27 август 1955 година в гр. Панагюрище. Завършил е гимназия в родния си град през 1973 година През 1980 година приключва специалностите философия и българска лингвистика в СУ „ Св. Климент Охридски ”.

Работил е като редактор и основен редактор в столични издания, в Министерството на културата, в Комитета за телевизия и радио, в Българската академия на науките. Завършил е аспирантура в Института за метафизичен проучвания при Българска академия на науките със предпазен докторат на тематика „ Влияние на античната философия върху Българското възобновление ”, излиза наяве от биографията му на уеб страницата на Съюза на българските писатели.

От 1990 година е основен редактор на списание „ Читалище ”, а от 1994 година до 2002 година е заместител ръководител на Съюза на националните читалища. Председател е на фондация „ Читалище-1870 ”, която от 1999 година е издател на сп. „ Читалище ”.

През 1994 година основава издателство „ Богианна ”, което от 2002 година е част от Българо-швейцарската академия за художествени науки.
 Версията на Николай Малинов за шпионажа - с допирни точки до визията на прокуратурата Версията на Николай Малинов за шпионажа - с допирни точки до визията на прокуратурата
Такива обвинявания, каквито в този момент имам, за финален път са повдигани през 1978 година. Това съобщи ръководителят на придвижване „ Русофил...

От 1998 до 2005 година живее и работи в Швейцария (Базел и Лозана), където приключва Академията за педагогичен науки с приет докторат, специализира и преподава в областите на валдорфската педагогика, гьотеанистическата хармония, обществената педагогика и историята на философските системи.

От началото на 2013 година е шеф на издателство „ Български публицист ”.

Автор на 21 поетични книги, както и на книги с историко философска и литературно – критическа устременост. Съставител е на поетични антологии, създател е на сюжети за филми, на критически студии, публикации, рецензии, разкази и есета. Негови литературни произведения са превеждани на разнообразни езици: съветски, украински, немски, британски, френски, италиански, испански, японски, румънски, полски, маджарски, арабски, хинди и други Превежда от немски, френски, съветски и гръцки езици.

Член на Съюза на българските писатели и на Съюза на българските публицисти. Носител е на влиятелни литературни награди и на премията „ Златно перо ” на Съюза на българските публицисти.

От 2014 година е ръководител на Съюза на българските писатели.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР