Главният редактор на булевардния вестник бе сменен - но под

...
Главният редактор на булевардния вестник бе сменен - но под
Коментари Харесай

Случаят Райхелт - сексскандалът, който Билд потули


Главният редактор на булевардния вестник бе заменен - само че под напън извън. Иначе обвиняванията в полов тормоз и консумация на дрога против досегашния началник са известни от дълго време.

Доскорошният основен редактор на " Билд " Юлиан Райхелт

Няколко дами го упрекват, че ги е принуждавал да вършат секс, с цел да даде подтик на кариерата им. Но трябваше да се намеси авторитетният американски вестник " Ню Йорк Таймс " - чак тогава уволниха основния редактор на най-тиражния немски ежедневник, булевардния " Билд ". Срещу Юлиан Райхелт към този момент от месеци се насочат обвинявания за полови похищения и тормоз над колежки, както и за консумация на кокаин в редакцията. Твърди се, че е употребявал властта си, с цел да вкарва свои служителки в леглото.

Райхелт оглави " Билд " през 2017-а година. Самият вестник е основан през 1952-а, а тази година потегли и личната му телевизия. Булевардната медия от много време нажежава публичната полемика, а Германският съвет по печата нерядко я мъмри за нарушение на етичните правила.

" Аксел Шпрингер " от дълго време не е единствено издателство

" Билд " е част от концерна " Аксел Шпрингер ", учреден след Втората международна война. Самият Аксел Шпрингер бързо се трансформира в доста противоречива и поляризираща персона, а през 1972-а година пословичният му антикомунизъм даже провокира терористите от фракцията " Червена войска " да извършат бомбен атентат против постройката на концерна в Хамбург. В годините преди този момент издания на Шпрингер непрестанно пишеха против митингите на левите студенти и против техния блян за публично обновяване.
Редакцията предлага
Днес " Аксел Шпрингер " мъчно може да бъде наименуван издателство. Става дума по-скоро за медийна група или цифров тръст, който към този момент не разчита напълно на журналистическия си " артикул ", с цел да печели, споделя в изявление за Дъждовни води медийният специалист Кристофер Бушо и дава образец с един портал за търсене на работа под шапката на " Аксел Шпрингер ". Концернът очевидно се е амбицирал да излезе и на най-голямата сцена в света: в Съединени американски щати. Там, където ще може да взе участие във взаимоотношението сред софтуерните и медийните колоси с планетарно въздействие.

Тъкмо на фона на тези упоритости излиза наяве за какво абсурдът с Райхелт в този момент стигна до " Ню Йорк Таймс ". Иначе обвиняванията против него не са нови: напролет към този момент имаше вътрешно следствие, Райхелт беше отхвърлен от поста, само че се върна на бял кон след по-малко от две седмици.

Мъжете, които се възползват от позициите си

" Шпигел " писа за това вътрешно следствие под предизвикателно заглавие, което може почти да се преведе по този начин: " В леглото - и правиш кариера. Иначе - вън ". Още няколко немски медии и проверяващи публицисти се заеха с похожденията на Райхелт, само че съгласно " Ню Йорк Таймс " две изявления били спрени след намесата на самия Райхелт и на могъщи издателски кръгове.

Излиза, че в Германия задоволително публицисти са знаели за обвиняванията против шефа на " Билд " и са желали да пишат по тематиката. В последна сметка обаче това направи американският вестник, който в детайлности цитира обвиняванията на потърпевшите дами.

От следствието на " Ню Йорк Таймс " човек добива усещането, че в немските редакции властта се държи от мъже, някои от които въобще не се двоумят да злоупотребяват с нея по отношение на дами. И че в света на немските медии работи невидима мрежа от мъже на високи позиции, които постоянно си оказват помощ, без значение от обстоятелството, че постоянно са в икономическа конкуренция между тях.

И още нещо: поривът на " Аксел Шпрингер " към американските и международните пазари неизбежно ще притегли вниманието на международната общност към немския медиен пейзаж. Та нали преди малко завърши договорката, в чиито рамки " Аксел Шпрингер " купи за един милиард $ авторитетния американски медиен портал " Политико ", а още от 2015-а година има " Business Insider ". Тъй че неочакваното интернационално внимание към към този момент някогашния основен редактор на " Билд " Юлиан Райхелт вероятно е единствено първият сигнал за настъпващите промени.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР