Главният равин на Москва е напуснал Русия, след като е

...
Главният равин на Москва е напуснал Русия, след като е
Коментари Харесай

Главният равин на Москва е напуснал Русия заради натиск да подкрепи войната в Украйна

Главният равин на Москва е напуснал Русия, откакто е бил подложен на напън да поддържа съветската инвазия в Украйна, съобщи Ройтерс, базирайки се на информация от негов родственик.

Роденият в Швейцария Пинкас Голдшмит е основен равин на Москва от 1993 година и ръководител на Съвета на равините в Европа, напомня Българска телеграфна агенция.

" Най-после мога да споделя, че моите свекъри основният равин на Москва Пинкас Голдшмит и Дара Голдшмит бяха подложени на напън да поддържат " специфичната интервенция " в Украйна и отхвърлиха ", сподели в свое известие в " Туитър " Авитал Чижик-Голдшмит.

Чижик-Голдшмит, основана в Ню Йорк журналистка, сподели че Пинкас Голдшмит е отлетял за Унгария две седмици след началото на нашествието на 24 февруари, занимавал се е с набиране на средства за бежанци в Източна Европа, след което отпътувал към Израел.

Еврейски организации в Русия застъпват по-критичен звук за войната в Украйна от други религиозни групи, в това число авторитетната Православна черква, която поддържа акцията, отбелязва Ройтерс.

На 2 март основният равин на Руската федерация Берел Лазар прикани участниците в спора да " заглушат оръжията и да спрат бомбите ", макар че не осъди президента Владимир Путин.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР