Главният прокурор трябва да обяви пред обществото своите мотиви да

...
Главният прокурор трябва да обяви пред обществото своите мотиви да
Коментари Харесай

Румен Радев: Главният прокурор да каже защо пита КС за президентския имунитет

Главният прокурор би трябвало да разгласи пред обществото своите претекстове да пита Конституционния съд за имунитета на президента. Това съобщи по време на годишния си доклад президентът Румен Радев.

„ Господин Гешев самичък би трябвало да разгласи претекстовете си. Нямам концепция за съответен случай (по който да е бил разследван – б.р.), аз съм уверен, че не съм направил нищо неправилно “, акцентира президентът.
Иван Гешев: Изпратих запитване към Конституционен съд за президента поради досъдебно произвеждане Главният прокурор сподели, че не се е срещал с президента
Той беше безапелационен, че инициираните от него полемики за промени в Конституцията по линия на правосъдната власт не са ориентирани против прокуратурата: „ Оставям на вас да прецените за какво тъкмо в този миг основният прокурор внася искане за разглеждане на имунитета на президента “.

„ От основния прокурор чакам усърдие и в действителната битка с корупцията там, където тя има най-голяма хранителна среда – огромните публични поръчки, а в последно време и огромните планове без публични поръчки. Основната задача на основния прокурор е да убеди обществото, че брани публични интерес, а не ръководещите и съответни предприемачи “, разяснява още Румен Радев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР