Главният прокурор трябва да бъде изслушан по казуса със снимките,

...
Главният прокурор трябва да бъде изслушан по казуса със снимките,
Коментари Харесай

Иван Гешев: Кога за последно на Прокуратурата е докладвано за корупция?

Главният прокурор би трябвало да бъде изслушан по проблема със фотосите, за които се твърди, че са от спалнята на Борисов

"Ако желаете резултат за битка с корупцията - променете закона от 1968 година ", това съобщи пред Антикорупционната комисия в Народно заседание основният прокурор Иван Гешев.

"Корупцията се разкрива от изпълнителната власт. Кажете ми по кое време последно на Прокуратурата е докладвано за корупция по високите етажи на властта ", пита обвинител номер 1 пред Комисията.

Движение за права и свободи напуснаха съвещанието на антикорупционната парламентарна комисия в петък. На него депутатите изслушват основния прокурор Иван Гешев по проблема за експертизата на фотосите с кюлчета и пачки, за които се допуска, че са направени в спалнята на Бойко Борисов. Според Движение за права и свободи тази тематика не предполагала чуване на обвинител номер 1.

От ГЕРБ пък желаеха разформироване на комисията поради изначално сбъркана процедура по свикването й. Ана Александрова попита за какво това е по-важна тематика от тази за фотоси, на които се виждат министър председателят в оставка Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова.

От партията прецизираха, че съгласно тях няма и нужният кворум. И малко по-късно напуснаха залата.

Преди депутатите да стартират процедурния си спор, Гешев разгласи, че е получил покана за чуването през вчерашния ден в 16:00 часа и му било казано да събере избрана информация в границите на един час. Въпросните данни към този момент били обществено оповестени в прессъобщения на СГП. В последните 2 години имало и непрекъсната връзка сред българската прокуратура и европейските институции. Всичко по тематиката, което законът разрешава, било казано на евродепутатите както при персонални срещи в София и Брюксел, по този начин и посредством онлайн връзка.

Преди началото на съвещанието на комисията Гешев изясни, че застава пред депутатите, макар че не е задължен да го прави. По проект в разискването онлайн би трябвало да се включи и Елена Йончева от Брюксел. Исканият и невзет имунитет точно на Йончева стана претекст за гледище за оставката на Гешев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР