Главният прокурор Сотир Цацаров заяви пред Нова телевизия, че санкциите

...
Главният прокурор Сотир Цацаров заяви пред Нова телевизия, че санкциите
Коментари Харесай

Цацаров иска затвор за футболните хулигани

Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи пред Нова телевизия, че глобите за футболните хулигани " би трябвало да бъдат жестоки, като това включва действително отнемане от независимост ". Повод за коментара му стана задържането на последовател на " Левски ", който призна, че е хвърлил бомбичката на мача против ЦСКА-София, ранила двама служители на реда.

" Трудно мога да приема насрочване на футболни мачове по време и на място, което да блокира цялото придвижване в София. Ред би трябвало да има. Държавата има мощ да наложи надзор и би трябвало да го направи ", добави основният прокурор.

Днес следва реваншът от шампионата за Купата на България сред " Левски " и ЦСКА-София, като придвижването в центъра на София ще бъде променено през целия ден.

Цацаров добави, че не приема рецензиите, че при ареста на кмета на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева е била премината границата, както съобщи вицепремиерът Екатерина Захариева. Според него законът е бил спазен и посочи, че мнението на външния министър е персонално и не е позиция на държавното управление.

Главният прокурор отговори и на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която също подлага на критика метода на задържане на Иванчева.

" Ако тя счита, че процедурата води до оскърбление, нейно право е да предложи промени в закона. Все отново е част от законодателната власт в страната ", сподели Цацаров.

Той сподели още, че все още няма предпоставки за изгонването на петимата българи, против които се води следствие от управляващите във Флорида по обвинявания, че са нарушили ембаргото за търговия със Сирия. Американските управляващи желаеха екстрадицията на Желяз Андреев, Михаела Ненова, Любка Христова, Искрен Георгиев и Иван Сергиев. " Ако Съединени американски щати предяви молбите всъщност за екстрадиция, ще стартира нова процедура ", посочи основния прокурор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР