Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че отиващият си Висш съдебен

...
Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че отиващият си Висш съдебен
Коментари Харесай

Сотир Цацаров: ВСС сам генерира част от скандалите, други бяха инспирирани от непарламентарни сили

Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че отиващият си Висш правосъден съвет самичък генерирал част от свадите, а други били инспирирани от извънпарламентарни сили. „ С повече мислене и работа, първата група, можеха да бъдат избегнати. И нито сътрудниците, нито обществото ги заслужаваше ”, заключи Цацаров, заяви БТВ, базирайки се на Българска телеграфна агенция. Той напомни визията си, че в съвета имало група, която се стремяла на всяко съвещание да инспирира скандал, с цел да се подухва мисълта, че Висш съдебен съвет не работи.

„ Не дребна част от тези кавги бяха инспирирани от непарламентарни сили. Това, което мислеха и възнамеряваха не се сбъдна, само че те ще останат в тези позиции, на които са и в този момент ”, сподели Цацаров и отхвърли да уточни съответни имена.

Той добави, че няма решение на Съвета, което е дал своя вот и за което да съжалява. Но позволи, че на моменти може да се е подвел от единици хора в духа на опълчване.

Цацаров взе участие в откриването на образователната година в Националния институт на правораздаването. „Съдиите и прокурорите са в една лодка, единствено че съдиите стоят по-напред на палубата, и дано прокурорите не не помнят това“ – с тези думи основният прокурор Сотир Цацаров поздрави младшите магистрати.

Лодката на правораздаването, нагледно казано, се нуждае от постоянен курс и дано всеки помни за какво е избрал юридическата специалност, сподели още господин Цацаров, и пожела здраве и мъдрост на младшите съдии, прокурори и следователи.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР