Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Прокурорската колегия на Висшия

...
Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Прокурорската колегия на Висшия
Коментари Харесай

Цацаров поиска отстраняване на прокурор, обвинен в побой над жена

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет искане за краткотрайно премахване от служба на прокурор Христо Белстойнев от Районната прокуратура в Самоков. На Белстойнев е повдигнато обвиняване за побой над жена на паркинг.

Искането се основава на доказателства, събрани при следствие на Софийска градска прокуратура, оповестиха от прокуратурата. На 17 юни на Христо Белстойнев е повдигнато обвиняване за съзнателно закононарушение.

На 12 юни сред 14,30 и 15,00 ч. на ул. " Бачо Киро " в Самоков по хулигански подбуди той предизвикал лека телесна щета на жена.

След побоя потърпевшата бе настанена в болница, а сигнал за побоя на паркинг в града бе подаден на незабавния телефон 112. От Софийската градска прокуратура ще ревизират какво е предизвикало нападението, дали прокурорът е познавал дамата и в какви връзки е бил с нея.

Искането на основния прокурор е обосновано от нуждата от осъществяване на процесуално следствени дейности и служебното състояние на обвинения Белстойнев, което би могло да попречи на следствието.

Главният прокурор упорства Христо Белстойнев да бъде отхвърлен от длъжността до привършване на воденото против него наказателно произвеждане. Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет ще вземе решение през днешния ден.

Ако бъде приет за отговорен по обвиняване за безчинство, отличаващо се с извънреден цинизъм, прокурорът може да получи до 5 години затвор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР