Главният прокурор Сотир Цацаров се среща днес в НС с

...
Главният прокурор Сотир Цацаров се среща днес в НС с
Коментари Харесай

Главният прокурор се среща с депутати от Обединени патриоти

Главният прокурор Сотир Цацаров се среща през днешния ден в Народно събрание с парламентарната група на " Обединените патриоти ". Тази намира се наложи, откакто стана ясно, че номинацията на Сотир Цацаров за ръководител на антикорупционната комисия не е била съгласувана с депутатите от НФСБ.

Защо приехте номинацията за началник на антикорупционната комисия?
Сотир Цацаров: Защото смятам, че комисията има капацитет и тъй като смятам, че по някакъв метод мога да допринеса за това тя да получи това място, което ѝ отрежда законът.
Какви промени в работата ще предложите?
Сотир Цацаров: Промените в работата, които бих предложил, ще бъдат предмет на концепцията. При всички случаи считам в самата идея да предложа напълно съответни и прагматични неща, които са свързани с работата на комисията, и които при всички случаи ще бъдат свързани с това тя да бъде " събудена от положението, в което се намира в този момент ".
По-рано от Българска социалистическа партия оповестиха, че не са взели решение дали ще поддържат някой от издигнатите кандидатури за ръководител на антикорупционната комисия. Корнелия Нинова обаче съобщи, че тя персонално ще гласоподава срещу. Според нея е сбъркан моделът, по който се избира комисията. Българска социалистическа партия още веднъж повториха тезата си, че ръководителят би трябвало да се назначава от президента.

Вие персонално по какъв начин бихте дали своят вот?
Корнелия Нинова: С ангажимента, че това е персонално мнение, а не еднолчно налагане на решение в партитя и в групата. Личното ми мнение, още веднъж наблягам, аз ще гласоподавам срещу. Не се съвмявам в качествата на никого. Говоря, че моделът е сгрешен, който и да е там. Не да е Цараров, не да е Найденов или който и да е. Когато са го излъчили едни хора и на следващия ден могат да го сменят, в случай че той тръгне против тях - тази работа е обречена.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР