Главният прокурор Сотир Цацаров се е самосезирал по казуса за

...
Главният прокурор Сотир Цацаров се е самосезирал по казуса за
Коментари Харесай

Сотир Цацаров проверява заместник-министър на транспорта

Главният прокурор Сотир Цацаров се е самосезирал по проблема за заместител - министъра на превоза.

Той е разпоредил незабавна инспекция на Софийска градска прокуратура.

Ще се снемат пояснения от народния представител от Българска социалистическа партия Георги Свиленски, както и от самия Ангел Попов, заместител - министър на превоза.

Проверката ще желае и информация от кабинета на министър - ръководителя дали е постъпвал сигнал от Националното съдружие на българските превозвачи с недоволства против дейности на Ангел Попов.

Ще се изиска информация и от Националното съдружие на превозвачите за това изпращали ли са сигнал с описаните в обявата изказвания за дейности на Ангел Попов.

Проверката ще бъде осъществена в оптимално къси периоди, твърдят от прокуратурата.

Припомняме, преди няколко часа червени депутати се заканиха да сезират основния прокурор по случая.

В сряда сутринта от Българска социалистическа партия попитаха премиера Бойко Борисов за какво шест месеца откакто са внесли сигнал заместник-министър на превоза Ангел Попов към момента няма никакъв резултат.

От Българска социалистическа партия припомниха и че против него имаше протести от страна на сектора, когато той встъпи в служба. Превозвачи тогава се оплакаха, че той събирал пари за издаване на разрешителни.

Патриотите от НФСБ пък опазиха заместник-министъра на превоза от офанзивите на Българска социалистическа партия. Според Обединените патриоти, които и излъчиха Ангел Попов в държавното управление, Попов съди транспортната организация, която е протестирала против него, а самата тя към този момент е с лишен лиценз.

Ангел Попов подхванал решителни ограничения за дисциплиниране на сектора.

Предлага се една претоплена гозба, уверен е депутатът от Обединените патриоти Борис Ячев. Освен това левицата реагира като ранено животно - нападна. Патриотите считат, че Ангел Попов е в учредена на прекратената процедура да се издават фиктивни шофьорски книжки.

Припомняме, че при назначението на Ангел Попов за заместник-министър на превоза превозвачески организации стачкуваха против неговото предопределение. В писмо до премиера Бойко Борисов, те показаха и данни за злоупотреби от страна на Ангел Попов.

Те заплашиха, че ще откажат да работят със заместник-министъра. Той е ръководител на организация, която от 2011 година потъна и изобщо не е била по срещите в министерството на превоза и при решение на транспортните проблеми. Той се слави и като огромен транспортьор, само че към момента е притежател на компания, оповестена в неплатежоспособност, която не е ликвидирана и на една компания, която е без активност, обясниха тогава от сектора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР