Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка на Владислав Горанов. Поводът

...
Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка на Владислав Горанов. Поводът
Коментари Харесай

Сотир Цацаров поиска проверка за апартамента, в който живее финансовият министър

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди инспекция на Владислав Горанов. Поводът е информация, че министърът на финансите живее в апартамент от 180 квадратни метра в първокласен жилищен комплекс, възложен му безплатно от български предприемач. Проверката е предоставена на Комисията за противопоставяне на корупцията. Пред публицисти в Народното събрание Горанов изясни, че апартаментът е на неговия кръстник. Прокуратурата е почнала и наказателно произвеждане за оградата на границата ни с Турция.

 © Българска национална телевизия
Финансовият министър изясни, че е показал в данъчната си декларация тази година, че живее във въпросния апартамент и не вижда спор на ползи.
Владислав Горанов - министър на финансите: Твърдо декларирам, че този съответен парцел няма нищо общо с фамилия Домусчиеви, техния бизнес и техните собствености. Ако някой търси политическа конспирация това е методът, нямам никакви терзания за инспекцията и не считам, че съм направил нещо нелегално. Този апартамент ми е възложен през 2012 година за прилагане от непосредствен мой родственик, кръстник на двете ми деца и на мен. Но ще спра до дотук, тъй като позволете ми и аз да запазя някакво персонално пространство.
Горанов сподели още, че никой не би трябвало да бъде предпазен от сходна инспекция на прокуратурата и в случай че му бъде поискана по-конкретна информация, ще я даде. Пред Българска национална телевизия предприемачът Кирил Домусчиев дефинира като подправена вест и клюка изказванията, че финансовият министър живее в негов апартамент.
Кирил Домусчиев: Владислав Горанов не е купувал апартамент от нас и не е наш наемател. Всички жилища, които сме построили от дълго време са продадени и не са наша благосъстоятелност, където и да било в страната. Навремето ние сме строили тези здания. Но кой е наемател и кой е купил и препродал, нас това надълбоко не ни интересува.
Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов не бил осведомен къде живее финансовият министър. Коментира обаче, че всяка информация би трябвало да бъде тествана, с цел да се спрат спекулациите по тематиката.
Цветан Цветанов - ръководител на ПГ на ГЕРБ: Това демонстрира, че няма човек, който може да бъде предпазен и да не бъде проверяван при постъпване на съответни сигнали. Разговарям с сътрудниците, само че не ги запитвам персоналните моменти какво вършат, с кого си лягат и къде живеят.
Бившият вицепремиер Валери Симеонов пък разяснява, че няма терзания за експертизата, която се прави за граничната ограда с Турция. Докладът на ДАНС сподели, че цената, която е платена за построяването ѝ е по-висока, в сравнение с е по план.

Валери Симеонов - народен представител от Обединените патриоти: Областните шефове са тези, които подписват контракти. Интересът на прокуратурата би трябвало да се насочи там където има подозрения или доказателства за злоупотреби и разминаване в цените. Аз нямам информация за сходно разминаване. Даже установявах, че на доста места са осъществени строителни действия повече, в сравнение с са платени.  ​Главният прокурор разпореди инспекция за парцел на Владислав Горанов ​Главният прокурор разпореди инспекция за парцел на Владислав Горанов
Главният прокурор разпореди инспекция на Владислав Горанов във връзка информация, че министърът на финансите живее в апартамент от 180 квадрата в луксозе...

От ляво показаха, че са били прави, като са подали сигнала за нарушавания при градежа на граничната ограда.
Корнелия Нинова- ръководител на Българска социалистическа партия: Надяваме се да завърши с обвинителен акт и внасяне в съда и вдишване на отговорност от политически лица, които са вземали тези решения.
Вицепремиерът Каракачанов съобщи, че няма информация за нарушавания.

Красимир Каракачанов - вицепремиер и министър на защитата: Аз не познавам нито един от тези трима регионални шефове, които са направили тези процедури, в случай че има нарушавания, те да си носят отговорност.
Обществените поръчки за градежа на оградата са извършени от регионалните шефове на Ямбол, Хасково и Бургас.

 Горанов и Домусчиев разясниха инспекцията на Цацаров за жилището на министъра Горанов и Домусчиев разясниха инспекцията на Цацаров за жилището на министъра
Главният прокурор разпореди инспекция на Владислав Горанов във връзка информация, че министърът на финансите живее в апартамент 180 квадрата в първокласен ж...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР