Главният прокурор Сотир Цацаров поиска временното отстраняване от длъжност на

...
Главният прокурор Сотир Цацаров поиска временното отстраняване от длъжност на
Коментари Харесай

Цацаров поиска отстраняване на прокурор от Благоевград

Главният прокурор Сотир Цацаров изиска краткотрайното премахване от служба на Райна Бачева от Районната прокуратура в Благоевград. Причина за настояването е обвиняването, което ѝ е повдигнато – за разстройване на следствие против неин прочут.

Искането евентуално ще бъде прегледано на следващия ден на съвещание на прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС).

Бачева е упрекната за разстройване на наказателно гонене по отношение на лице, предизвикало междинна телесна щета по несъобразителност при злополука, оповестиха от държавното обвиняване. Тя към този момент има две дисциплинарни санкции за други случаи, а това е третият.

В първия Бачева пробвала да принуди пътен служител на реда да анулира фиш, публикуван на сина ѝ, за което бе дисциплинарно осъдена с понижаване на заплатата с 10% за шест месеца.

Беше й наложено и друго дисциплинарно наказване – понижаване на трудовото заплащане с 20% за 1 година. Причината бе, че притискала чиновници на охранителна компания да назначат на работа неин прочут, а когато се скарали, последвал нов напън, този път за уволнението на познатия ѝ.

За третия случай, за който Цацаров изиска краткотрайното й премахване от служба, не е започвало дисциплинарно произвеждане, само че има обвиняване.

Случаят е от 25 юни 2015 година, напомнят от прокуратурата. Около 17 ч. на пешеходна пътека на кръстовището на улиците " Владо Черноземски ", " Иван Михайлов " и " Сан Стефано " в Благоевград Владислав Г. Е. блъснал с колата си пешеходец и му предизвикал междинна телесна щета.

По това време Бачева била дежурен прокурор. Тя била известена за произшествието от проверяващия служител на реда. Вместо да разпореди незабавното започване на процесуални следствени дейности, прокурорката споделила на служителя на реда да уведоми КАТ и да се наложи санкция на водача Владислав.

По време на следствието се схванало, че Бачева към този момент е била осведомена за случая от собствен непосредствен, който бил другар с водача Владислав.

По случая Софийската градска прокуратура почнала следствие против Райна Бачева и на 4 април 2019 година ѝ е било повдигнато обвиняване за разстройване на наказателното гонене против Владислав за да го избави от наказване.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР