Главният прокурор Сотир Цацаров не съжалява за нито едно решение,

...
Главният прокурор Сотир Цацаров не съжалява за нито едно решение,
Коментари Харесай

Цацаров: Не съжалявам за нито едно решение на съдебния съвет

Главният прокурор Сотир Цацаров не съжалява за нито едно решение, взето от сегашния състав на правосъдния съвет, чийто мандат изтича тази седмица. По време на откриването на образователната година в Националния институт на правораздаването основният прокурор отхвърли да даде оценка на отиващия си кадрови орган, тъй като това означавало да даде оценка и на себе си, а тя щяла да бъде сериозна.

"Ако за нещо скърбя, това е, че на моменти съм се подвел по общо насаждания от единици хора дух на конфликтност и опълчване. Такъв ми е характерът. А и моето виждане е, че статутът и името на сътрудниците ми прокурори би трябвало да се брани ", съобщи Цацаров, представен от "Дневник ".

"Този съвет свърши значително. Той бе първият, при който бе завършено разделянето сред съдийска и прокурорска гилдия. Колкото и песимизъм да е имало в нас във връзка с разделянето на съвета, сегашната му конструкция за прокуратурата е повече от добра. Тя ни разрешава да си решаваме кадрови организационни и други проблеми независимо. Освен това не могат да се вършат към този момент внушения, че прокурорската гилдия, надали не основният прокурор, диктува на съдиите. Съдиите вземат решение за съдиите, прокурорите за прокурорите ", разяснява още Цацаров.

Главният прокурор не отхвърли, че този състав на съвета е обвързван с "множество кавги ".

"Аз бих ги разделил на две категории - първата напълно заслужени кавги - такива, които ние сами създадохме и които в действителност, общо взето, с повече мислене и с повече работа можеха да бъдат избегнати, тъй като нито сътрудниците ни, нито обществото ги заслужават ", съобщи основният прокурор.

Според него втората група кавги били "инспирираните кавги " от "една група ", която се стремяла на всяко съвещание да провокира разногласия. "Скандал, който нямаше нищо общо със правосъдната система, което навяваше мисълта, че този Висш съдебен съвет не работи. Немалка част от тези кавги, би трябвало да си го кажем напълно ясно, бяха инспирирани външно от хора, които не са на парламентарните банки, само че си мислят, че са в редиците на политическия живот и които ловко ги подсказват ", съобщи Цацаров.

"Слава богу, съответно не приказвам за никого. Това, което възнамеряваха и мислиха, не се сбъдна. Не че няма да продължат, само че за жалост ще останат в позициите, които са ", съобщи още Цацаров.

Според него "е значимо да се гледа напред ". "Важното е в този съвет да се работи за обществото и магистратите, да се преодолеят всевъзможни личностни несъгласия. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР