Главният прокурор Сотир Цацаров не е съгласен данните от наказателното

...
Главният прокурор Сотир Цацаров не е съгласен данните от наказателното
Коментари Харесай

Цацаров не е съгласен данните от глобата за декларацията му да са публични

Главният прокурор Сотир Цацаров не е склонен данните от наказателното разпореждане, с което му беше наложена санкция от 300 лв. за неподаване в период на имуществената си декларация пред Инспектората на Висшия правосъден съвет, да бъдат обществени.

Това оповестява в. " Сега ", базирайки се на отговор от правосъдния инспекторат. Той гласи: " Сотир Стефанов Цацаров е изразил своето категорично документално противоречие за даване на желаната информация. "

Информацията е социална, само че основният правосъден контрольор Теодора Точкава е изискал единодушие от Цацаров, тъй като данните го засягат. Информацията, която не се отнасят към ползите на третото лице, към този момент са огласени на уеб страницата на инспектората - номерът на наказателното разпореждане, датата на издаването му и размерът на санкцията му.

Съдебният инспекторат санкции основният прокурор с минималната допустима глоба от триста лв., тъй като беше подал в период имуществената си декларация само че пред Сметната палата, вместо пред инспектората.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР