Главният прокурор Сотир Цацаров коментира, че е притеснителен фактът, че

...
Главният прокурор Сотир Цацаров коментира, че е притеснителен фактът, че
Коментари Харесай

Сотир Цацаров: Притеснително е, че има сигнали срещу кметове, на които не е реагирано

Главният прокурор Сотир Цацаров разяснява, че е стеснителен фактът, че има данни за подаване на сигнали против кметове в прокуратурата и полицията, на които не е реагирано или е реагирано по метод, по който сигналите да бъдат затваряни.

По думите на Цацаров документите от ДАНС, открити у кмета на Септември Марин Рачев, са минали през прокуратурата и Министерство на вътрешните работи и по този начин „ са стигнали до нощното шкафче на кмета”.

„ Притеснителното е, че против тези кметове или против подобен вид кметове, а подобен вид кметове не са малко, е имало сигнали както в локалната прокуратура, по този начин и в локалната полиция. Притеснителното е, че на такива сигнали не е отреагирано или е отреагирано по метод, по който сигналите са били затваряни”, съобщи основният прокурор.

„ Отправени бяха обвинявания към ДАНС във връзка с документи, които са попаднали в кмета на Септември и които са издадени от организацията. Проверката, която е разпоредена обаче след сигнал и на наблюдаващия прокурор, демонстрира, че те са минали и през прокуратурата, и през органи на Министерство на вътрешните работи и по този начин са стигнали до нощното шкафче на кмета”, добави той.

„ Следователно съмненията не би трябвало да се насочват към ДАНС, а би трябвало да се насочват в нашия двор и в този на Министерство на вътрешните работи, което ще бъде предмет на проверка”, акцентира той.

Вижте още във видеото:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР