Главният прокурор Сотир Цацаров е възложил на Главна дирекция Национална

...
Главният прокурор Сотир Цацаров е възложил на Главна дирекция Национална
Коментари Харесай

Цацаров разпореди проверка на всички къщи за гости, изградени по европейски проекти

Главният прокурор Сотир Цацаров е упълномощил на Главна дирекция " Национална полиция " да направи инспекция на всички къщи за посетители в страната, които са построени със средства от Европейския съюз. Повод за това е към този момент разпоредената инспекция по изявления, свързани със свекъра на Елена Йончева, лидер на листата на Българска социалистическа партия за евроизборите. Повече за това четете тук.

Прокуратурата оповестява, че след направената от Върховната касационна прокуратура инспекция на изнесените в медиите изказвания за осъществени от заместник-министъра на стопанската система Александър Манолев злоупотреби със средства от Европейски Съюз, е сезирана антикорупционната комисия, която да ревизира за съществуването на спор на ползи.
Окръжната прокуратура в Благоевград е образувала досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по текст от Наказателния кодекс, който е за предоставяне на погрешни изказвания за приемане на заем за план, финансиран по размер 311 " Разнообразяване към неземеделски действия " по Програма за развиване на селските региони 2007 – 2013 година ", финансирана от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони.

Заради тези два случая, в които има подозрения за това, че са повредени финансовите ползи на Европейския съюз, Цацаров назначава инспекция на всички обекти, които са за създаване или модернизиране на къщи за посетители в цялата страна.

На място чиновници на полицията ще извършат и инспекция дали къщите за посетители се употребяват по предопределение. За тази цел ще се изискат заверени копия от регистри за настанените туристи за български и непознати жители, от документите за вписване и категоризиране на обекта, информация за платените туристически налози за пренощували туристи.

Ще се изискат от съответното Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи по местоположение на къщата за посетители информации за постъпилите регистрационни карти за нощували туристи. Ще се ревизира дали вписаните в регистрите посетители фактически са посетили проверяваната къща за посетители.

Главният прокурор е разпоредил на полицията и осъществяване на инспекция и на всички планове, по които са подпомагани разноски, свързани с пазаруване на пътни транспортни средства за неземеделски действия, директно свързани с активността на бенефициентите.

Ръководството и подпомагането на инспекциите е предоставено на екип от прокурори, а самите инспекции би трябвало да приключат до два месеца.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР