Главният прокурор Сотир Цацаров е част от Апартаментгейт. Това смята

...
Главният прокурор Сотир Цацаров е част от Апартаментгейт. Това смята
Коментари Харесай

И Цацаров лъсна в Апартаментгейт с евтина вила

Главният прокурор Сотир Цацаров е част от " Апартаментгейт ". Това счита уеб сайтът за проверяваща публицистика " Биволъ ", който разгласява нотариален акт за вила на Цацаров в летовището " Св. Константин " над град Пещера.
Според документите, Цацаров и жена му Меглена купуват къща от 75 квадрата за 58 674,90 лв. т.е. 30 000 евро. Данъчната оценка на парцела е 22 785,80 лв., а разгънатата му повърхност е 139,75 кв. метра. Но " Биволъ " твърди, че в региона няма подготвена вила, която да коства под 60 000 евро т.е. двойно.

Реално договорката е движена от дамата на Цацаров – Меглена, която купува вилата от Константин Джаров. Поставен е и въпросът по кое време е направена договорката т.е. в каква фаза на градежа на въпросната къща.
От няколко дни летовището " Св. Константин " е най-новото село в България, оповестено с Указ на Президента на Републиката Румен Радев №107/08.05.2019 година по предложение на Министерство на регионалното развитие и Министерски съвет от 03.05.2019. Летовището е известен курорт поради чистата природа, красивите гледки на близкия язовир Батак и близостта до Пещера и Пловдив. Лично цар Фердинанд го е оповестил за курорт през 1901 година В момента там има над 1000 частни вили.
Оказва се обаче, че притежателите на вили в " Св. Константин " ще заплащат по-ниски имотни налози, защото Общинският съвет в Пещера ще вземе решение и се базира на измененията в Закона за локалните налози и такси, както и на това, че " Св. Константин " към този момент е село. Под давление на " Обединени патриоти " беше прокарана мярка, съгласно която парцелите в курорти, които не са главно жилище, би трябвало да се таксуват с по-висок налог – сред 0,4 и 0,7% от данъчната оценка на парцела, като зависи дали е в курорт с национално значение или не. Само че през тази година се наложи корекция, тъй като Конституционният съд разгласи мярката за противоконституционна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР