Главният прокурор си тръгна от заседанието на ВСС, за да

...
Главният прокурор си тръгна от заседанието на ВСС, за да
Коментари Харесай

Гешев тръгна за Страсбург, продължават с процедурата по отстраняването му

Главният прокурор си потегли от съвещанието на Висш съдебен съвет, с цел да пътува за Страсбург.  Гешев изясни, че има предпочитание да участва на цялото съвещание на Пленума и да упражни правото си на персонална отбрана. С него си потегли и неговия юрист. 

На собствен ред членът на Висш съдебен съвет Атанаска Дишева попита дали не може в Страсбург да бъде изпратен негов заместител или да пътува с по-късен полет. Гешев изясни, че има няколко персонални срещи и бил предизвестил на съвещанието предишния четвъртък. 

„ Моето присъединяване на следващия ден на дата 13.06 ще е много забавно “, направи поръчка Гешев. Според част от кадровиците обаче това е „ шиканиране на процеса “, сподели обвинител № 1 пред публицисти.

Кадровиците взеха решение, че макар отсъствието на Гешев могат да продължат с процедурата. За бяха 13 члена, а 7 се оповестиха срещу. Те спориха дали Гешев не е могъл да тръгне в различен ден и час за съвещанието на LIbe.

Дебатите не престават с процедура дали да бъде изслушан сландалния запис на диалог сред Иван Гешев и Йордан Стоев от Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет. 

Според Дишева би трябвало да се търси връзка сред записа от среднощното съвещание на ПП-ДБ и този на Гешев и Стоев. 

По време на съвещанието сутринта беше разпитана заместничката на Гешев - Даниела Машева. Тя съобщи, че е позволила, че Иван Гешев може да си подаде оставката предвид на всички събития. По време на оперативката преди брифинга на 15 май тя дефинира, че Гешев бил с извънредно изражение.

„ Не съм го виждала преди по този метод. Тогава взех решение, че той претърпява голямо терзание, отчаяние или засегнатост от нещо. Той постоянно се държи доста по-ведро и лъчезарно, в този миг може би беше поставил една маска “, сподели тя.

Машева описа, че на въпросната оперативка е бил пуснат запис. По време на слушането на наличието - Борислав Сарафов излиза сърдит от стаята, без да изчака края на събирането. 

„ В един миг Сарафов очевидно промени изражението си, в този миг влезе един от заместниците - Десислава Пиронева. Влизайки в кабинета, тя потегли да сяда до Сарафов, само че Гешев ѝ сподели да седне допустимо най-далече. В някакъв миг той стана сърдит от стола и сподели, че няма да взе участие в това и че не е възможно да се записват сътрудници “, изясни Машева. Тя посни, че те не са знаели основният прокурор да има 150 записа. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР